“GES Yatırımlarımızdan aylık 15 Milyon gelir sağlayacağız”

6 Aralık 2022 15:47

Isparta Belediye Meclisi'nin Aralık ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gündem Belediye'nin hayata geçirdiği ve projelendirdiği güneş enerjisi santrali yatırımlarıydı.

7.6 megavatlık güneş enerji santralini hayata geçtiğini, bu yatırıma ek olarak 7.2 megavatlık daha GES için ihaleye çıkacaklarını söyleyerek, “Daha önce 5.6'yı açtık, 1 megavat Isbaş'ın çatısına yaptık 6.6, 1 megavata tekrar Senirce tepesinde ihalesi yapıldı. Bir firma aldı, o da başladı 7. 6. Şu anda bizim enerjimiz var. Tekrar 7. 2'lik daha enerji müsaadesi aldık. 110 Milyon liralık talebimiz olur kendi parasını kendi ödeyecek şekilde hazırladığımız bir projeyle inşallah Isparta'mıza 7 daha ilave ederek 15 megavata çıkıyoruz. ” dedi.

25 megavata çıktıkları takdirde Belediye'nin tüm elektriğini karşılayacak duruma geleceklerini aktaran Başkan Başdeğirmen, “25 Megavata çıktığımız zaman Isparta Belediyesinin tüm elektrik giderlerini karşılıyoruz. Şimdi burada bunu inşallah dönemimizin içerisinde Belediyeye, Isparta'ya hediye edebileceğimiz en güzel yatırımı yapıyoruz. Önümüzde bir buçuk yıla yakın bir zaman var. Bu bir buçuk yıla yakın zaman içerisinde diğer 10 megavatı da yapıp Isparta'ya çok büyük bir eser bırakarak bu meclis olarak ayrılırız inşallah.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Başdeğirmen, GES yatırımları ile aylık 15 milyon liralık elektrik parasını Isparta'ya hizmet olarak kullanacaklarını dile getirdi.
•BELEDİYE BASIN

Bu haber 975 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...