“ÇORUMSPOR MAÇI CİDDİ BİR EŞİK MAÇI, BİZE KÖPRÜ OLACAK BİR MAÇ”

6 Aralık 2022 15:49

Teknik Direktör Hakan Yılmaz, Batman Petrolspor'u evinde yendikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Geçen hafta basın toplantımıza söylemiştik, Batman Petrolspor tam bir iç saha takımı. Baktığımızda bunu da yaşadık, gördük. Maçın 20 bölümünde rakibin biraz daha farklı bir oyun ile karşılaştık. Biz de o farklı oyuna hemen bir dönüşle farklı bir formasyonla cevap verdik. Karşılıklı bir takipleşme diyelim. Biz kazandık. Deplasmanda da bazı alışkanlıkları bozduğumuzu söyleyebiliriz. Artık bir takım olduk. Evet, duygu olarak bir takım olduk ama arızalarımız var. Genel problemlerimiz de var. Yani bizim oyunumuzun büyümesi lazım. Daha gelişebileceğimiz çok alanımız var. Bakma maçın özelinde. Bizim dominant bir oyun felsefemiz var ancak bazen bazı maçlarda bu tam tersine dönebilir. Rakibin domine ettiği alanlarda iyi durmak gerekiyor. Biz bunu başardık ancak daha büyük set oyunu daha gerçek reel geçişler, geçişlerin daha belirgin hale gelmesi, set ve geçiş oyunun birlikte oynanabileceği bir alandan bahsediyorum. Bunu yapmamız için zamana ihtiyacımız var. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. İçeriye katılan sakat oyuncularımızın ve antrenman kalitemizin yükselmesi ile birlikte bunu daha net yapabileceğiz. Evet, duygu olarak bir takım olduk. Ama oyunsal olarak hala geliştirebileceğimiz çok adam var. Bunun üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Takım oyunu olarak oyunsal olarak tam değiliz ama tam olacağız” dedi

“CEZALI OYUNCULARIMIZ VAR”
Takımda sakat ve cezalı oyuncuların fazla olmasıyla ilgili de soruya da cevap veren Teknik Direktör Yılmaz, “Bu hafta Muhammet Aran, Musa Nizam ve Cem Özdemir cezalı, Halil duman, sakat. Önemli 3 oyuncumuzu kaybettik. Çoğu maçı öncesi 3 önemli oyuncuyu kaybettik. 3 önemli oyuncu da içeri girecek. Bizim takımımızda ilk 11 çok değerlidir. Buna talip çoktur. Şimdi onlar için bunun iyi değerlendirme fırsatı ben kaybettiğiniz oyuncular kadar İçeri geçip oyuncularımızın da. Hiçbir şekilde onları atmayacağını düşünüyorum. Bu klasik bir söylem değil. Genel bir düşünce sistemi içinde eksiklerinizi arayacağımızı düşünüyorum. Tabii ki eksiklerimizin karşılığı bizde var ama bunun çok büyük bir sorun teşkil etmeyeceğini düşünür. Halil Duman hariç, diğer oyuncularımız içeri girdiler. Bu hafta itibariyle tam olacaklar. Geçen hafta hamle gücümüz elimizdeydi. İçerideydi oyuncularımız yani. Geçen hafta hepsinin içeri soktuk. . Umarım sakatlıksız son 2 hafta sakat kapatırız Çünkü içeri giren oyuncularımız sakat sakatlıktan dönen yolcu kıymetli oyuncular” diye konuştu.

“TARAFTARIMIZIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”
Teknik Direktör Yılmaz, tüm sporseverleri maça davet ederek, “Bundan sonraki süreçte kaybetmeden kazanarak bir an önce barajı yaklaşık. İyi bir planlamayla devam ederiz. Çocuklar zaten her şeyin farkındalar. Onlar da istiyor. Aynı taraftar kadar istiyor. Bu birliktelik bu istek coşku ya ikisi birleştiği zaman çok şey olur umarım dediğin. Çorumspor takımı hedef takım, yani şampiyonluğun direkt adaylarından bir tanesi. Hatta bütçe olarak Amed, Şanlıurfa, Erok, Çorum sıralaması diyebiliriz. Ama her takımın arızaları var, zaafları var. Ben Bursa maçından sonra Bursa maçı bizim eşit maçımız vardı. Rakibimiz altımıza alıp kırmızıdan çıkma maçıydı. Çorum maçı da ciddi bir eşik maçı. Bize köprü olacak bağlantı olacak bir maç. Önemli bir maç. Netice itibariyle birlik maçı ama bizim durumu içselleştirdiği bizdeki görüntü şu, bu bir eşik maçı. 3 puan yapar ise çok şey ifade edecek. Yukarıya hedef noktasına getirecek bize. Kesinlikle o yüzden bir eşik maçı Bursa ve bu maç bizim için eşik maçları. Biri aşağıdan kurtulmak. Bu da bizi yukarıya köprü yapacak bağlantı yapacak maç. Çok sakin, dikkatli, coşkulu ama temkinli. Taraftarla birlikte son düdüğe kadar oynayacağımız bir maç yani evet, teknik olarak taktik olarak çok bir şey söylemek istemiyorum şu anda. Ama şunu bilinmesi lazım. Son dakikaya kadar gerçekten taraftarın coşkusunu olumlu enerjiniz devam etmesi lazım. Bizim de bizim de genel taktiği uyarak çok bariz şekilde oyun sadakati sadakatini uyarak bir maç oynamamız lazım Çorum ve Sivas maçından 6 puan nasıl çıkartırız? Bunun derdinde olmamız gerekiyor. Tüm sporseverleri maça davet ediyorum” dedi.

“Stadın full olacağına yürekten inanıyorum”
Ispartaspor'un başarılı oyuncularından Ömer Çiçek, basın toplantısında tüm sporseverleri maça davet etti.
Ispartaspor'un başarılı oyuncularından Ömer Çiçek ise “Çorum maçıyla ilgili bütün stadın dolmasını ve içeride. Onlara tam bir baskı grup futbolcusu, taraftarı şehrin en önemli dinamiklerini bir araya gelerek yani orada. Birlik olduğumuzu göstererek o aidiyet duygusunu hissederek sahada bize destek olmalarını, özellikle full çekmesini ben kendi adıma istiyorum. Çünkü hocamız ilk geldiğinde bir laf söylemişti. Tribün, taraftar onları kazanmamız lazım. Ben onları şahsım adına kazandığımızı düşünüyorum. Çünkü ortada gözüken bir oyun var öncesinde haklılardı. Bizim kendimizin de bir onlara karşı yani. Suçluluk deneyimde yani gözüken şeyler vardı, mahcubiyet imiz vardı onlara karşı. Ama çok şükür ki son ilerleyen süreçte hani onlar da artık mesela Batman'a gittiğimizde ben eminim bunu kendimde hissediyorum. Batman'a gittiğimizde yenebileceğimizi taraftarlar da biliyordu. Bir önceki hafta Afyon'a puan kaybettik ama iyi oyun vardı. Kaçırdığımız net pozisyonlar vardı. Çok şükür ki Batman deplasmanından galip gelerek özgüvenimiz daha da çok arttığı taraftarın da öz güveni daha da çok arttırdık. Sadece stadı full demelerini bize tam destek olup. Bizimle birlikte galibiyeti paylaşmalarını kendi adıma istiyorum” diye konuştu.

“BİZ SAHADA GEREKENİ YAPARIZ, TARAFTARIMIZDA TRİBÜNDE BİZİ SONUNA KADAR DESTEKLERSE MUTLU OLURUZ”
Futbolculardan Oğuzhan Öztürk ise “İlk yarının son iç saha maçı var. Çorum maçı uzun bir süre taraftarımız belki de izlemeyeceği maç olacak.. Çorum iyi bir takım, kendini kanıtlamış bir takım. Bakıldığı zaman bizde son 3-4 haftadır güzel bir çıkışımız var. Aile olduk. Hocamız geldikten sonra hem taktik hem birlik aynı duygu içine girdik hepimiz. Çorum maçı için yani ben umutluyum çünkü yani 3-4 haftada biz artık kaybetmemeyi öğrendik. Şimdi taraflara bakıyorum artık yani. Her şey değişmiş, yani çok güzel olumlu yönde bir değişim var. Gerçekten şimdi Çorumspor buraya geldiği zaman yani bir ispartaspor taraflarını da görsün. Yani onların buradan galip gelemeyeceğini onlara hissettirelim. Biz de saha içinde bunun gereğini yapalım. Zaten hafta içi önümüzde imkanlarımız var. Orada hazırlanacağız. Hocamız gereken taktiği mantaliteye bize verecek. Biz de onu sahada göstermeye çalışacağız. Batman maçı içinde herkesin dediği gibi, yani uzun zamandır evinde yenilmeyen bir takım vardı. Onu yendik. Bence deplasmanda oynamamız gerektiği gibi oynadık. Bazen yani. Olur yani böyle önemli maçlar olur. Bunlardan galip gelerek böyle özgüveni artan futbolcunun, taraftarın özgüveni artar. Sizlerin insanların bakış açısı değişir takımın. Ya bu şekilde inşallah yolumuza devam ederiz diye düşünüyor.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 967 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...