ISPARTA GÖRME ENGELLLİLER SPOR KULÜBÜ KURULDU

13 Aralık 2022 15:56

Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü kuruldu. Kulüp, 23 Kasım 2022 tarihinden itibaren çalışmalarına başladı. Görme Engelliler, goalball, judo, halter, atletizm, yüzme, satranç, görmeyenler futbol, branşlarında Isparta'yı temsil edecek.
Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü Kurucu Başkanlığını Mehmet Ali Özbey yapıyor. Yönetim kurulu üyeleri ise Alperen Aydemir, Hasan Dinçman, Hayati Türkoğlu, Mehmet Aslan, Mehmet Şimşek, Muammer Çankaya ve Mustafa Çokol.

Yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verildi:
“Kulübümüzün amacı görme engelli bireylere spor yaptırarak rehabilite etmek ve topluma kazandırma mücadelesi verecektir.
Hedeflerimiz: evlerinde keşif edilmeyi bekleyen cevherleri bulup, sporla birleştirip kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ortamlara dahil etmek, alanlarında başarılı olanların milli takıma seçilerek Isparta'yı, Türkiye'mizi, Avrupa ve dünyada temsil edebilecek hale getirmek ve gururla istiklal marşımızı okuta bilecekleri günleri görmek,
Atatürk'ünde ifade ettiği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmek, olacaktır.

 

Branşlarımızı tanıyalım:
Goalball:
Bu oyun 1948 yılında 2. Dünya savaşından sonra görme yetisini kaybetmiş kişiler için rehabilite etmek amacıyla tasarlanmıştır. Oyun 2 kale arası 18 metre ve her kale 9 metre şeklinde oluşmaktadır.
Takımlar 3 er oyuncu ile sahaya çıkmaktadırlar.
Oyuncuların gözleri ister az görsün ister hiç görmesin farketmeksizin kayakçı gözlüğün ön kısmı siyah bir şekilde kapatılır böylelikle herkes eşit bir hale getirilir.
İçerisinde zil bulunan 1.250 gram ağırlığındaki topun her iki kale arasında atılarak oyuncuların üzerinden geçerek kaleyle buluşması sonucu artı gol elde ederek oynanılmaktadır.
Oyun, 12 dakikalık 2 devre şeklinde oynanmaktadır. Oyun özellikle kapalı ve sessiz sahalarda oynanmak zorundadır.

Görmeyenler Futbol:

Takımlar 4 oyuncu ve bir gören kaleciden oluşmaktadır.
Oyuncuların gözleri maske ile kapatılır yönlendirmeyi kaleciler ve belirlenen görevliler tarafından yapılmaktadır. Oyun içerisine zil yerleştirilmiş top ile oynanılmaktadır.
Diğer branşlarımız için sosyal medya üzerinden iletişime geçe bilirsiniz.
Kulübümüz yeni kurulduğundan, Isparta'mızın değerli işadamları, siyasi büyükleri ve Isparta sporuna gönül veren tüm vatandaşlarımızın desteklerini beklemektedir.
Büzlerle iletişim kurmak için:
Sosyal medya kanallarımız.
Facebook: Isparta görm eengelliler SK
İstegram: Isparta gesk 2022
Whatsapp: 05331311234”
•HABER MERKEZİ

Bu haber 918 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...