“Seçime kadar ŞEHİR MÜZE´sini bitirin de Ispartalılara güzel bir eser bırakın, gider ayak"

19 Aralık 2022 16:11

Isparta Şehir Müzesinin depreme dayanıksızlığı gerekçesiyle yıkılan ve yeniden yapılacağı belirtilen Müzeyle ilgili hiç bir gelişme yaşanmadığını belirten CHP İl Başkanı Halıcı, "İktidar her zamanki gibi sorunların üzerine havlu atıyor ama bari giderken arkanızda güzel bir eser bırakın" dedi.
Yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin, Isparta'nın tarihini, kültürünü ve sosyal hayatını yakından tanımasını sağlayan Isparta Şehir Müzesi 8,5 yıldır kapalı.
Şehir Müzesiyle ilgili uzun zamandır gelişme olmadığını belirten İl Başkanı Halıcı, " Müze konusu bizim içimizi acıtan başka bir konu daha. Göreve geldiğimiz süreçten beri Müzeyle ilgili hiçbir gelişme olmadığını görüyoruz ve bundan da büyük üzüntü duyuyoruz açıkçası. Bakın bizim Merkez İlçe Başkanlığımız 2020 ya da 2021 yılında o zaman Merkez İlçe Başkanımız Erdal İnceayan'ın önderliğinde Valiliğe bir soru önergesi verdi. Bu soru önergesinde mevcut Müzeyi ne zaman bitireceksiniz? İçerideki eserler nerede korunmaktadır? gibi bir takım sorular sordular. Tabi bununla ilgili bize çok yüzeysel aynı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki soru önergelerine verilen cevaplar gibi basit bir cevap geldi. Kesinlikle ne bizi ne Isparta'lı hemşerilerimizin tatmin etmeyecek. Soralım ya bu Müze yıllardır nasıl bitmez arkadaş nedir buradaki sıkıntı yazık değil mi." dedi.
Isparta'nın kültürel damarlarının tıkandığını ifade eden İl Başkanı Halıcı,
" Isparta'nın siz kültürel damarlarından birini tıkıyorsunuz. Zaten Isparta sosyal, kültürel aktiviteler anlamında maalesef güdük kalmış bir şehir.
Biz bu konuda bir adım ileri gidebilir miyiz acaba diye bakarken mevcut Müzenin bile ciddiyetsizlik ten mi derseniz bunun adına işin altında başka şeyler mi vardır, bir türlü faaliyete geçirilmediğini görüyoruz.
Isparta'nın tarihi yansıtılıyor orada. Bu memleketin çocukları ya da dışarıdan buraya gelen insanlar, Isparta'nın tarihini buradan öğrenecekler. Bizans, Roma döneminden tutun da daha eskisine kadar Isparta'da hangi medeniyetler varmış, neler yapmış vesaire gibi. O yüzden turizm anlamında da güzel bir Müzenin katkısı çok büyük olacaktır."
“İktidar yine havlu attı"
İktidarın Dereboğazı ve Eğirdir yolunda olduğu gibi Müze konusunda havlu attığını savunan İl Başkanı Halıcı, " Bu konuda da havlu attı iktidar partisi. Dereboğazı yolunda attığı gibi, Eğirdir yolunda attığı gibi, Teşvik Yasasında havlu attığı gibi. Müze konusunda da hiçbir gelişmenin olmadığını görüyoruz ve havlu attıklarını görüyoruz.
Hadi yeter artık ya seçime kadar güzel bir eser bırakalım diyorsunuz ya bitirin burayı.
Isparta'lı hemşerilerimize güzel bir eser bırakın gider ayak.”
•HABER MERKEZİ

Bu haber 932 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...