“YANLIŞ TRANSFER KULÜPLERİN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR”

9 Ocak 2023 16:28

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz, 'Açıkçası ben çöp transfer yapmayacağım, aldığı parayı da son kuruşuna kadar hak eden oyuncu olsun istiyorum. Duygu olarak da bizimle birlikte olsun istiyorum. Bütün bunları düşündüğümde doğru transferin peşindeyim” dedi.
Yılmaz, “İlk etap kampımız Isparta'da 24 Aralık'ta başlamıştı. Süreç şu ana kadar gayet iyi gidiyor. Tabii sezon başı kampının eksik olması, arızalı olması bu kampımız için çok önemli. Çocukların çalışma temposu, genel motivasyonları ve açıkçası coşkuları da yeterli. Çalışmalar oldukça yoğun ve sert geçiyor. Yani kamp dönemi bizim için çok yoğun geçer. Çocuklarımdan memnunum. Ayın 13'üne kadar burada devam edeceğiz. Isparta'da kuvvet çalıştık. Özellikle geliştirmemiz gereken oyun anlamında gelişmemiz gereken yerler vardı. Onların üzerinde yoğunlaşıyoruz ve iyi gidiyorlar. Adamlar, bu daha dominant oyun setine geçişle birlikte oynayabilme formasyonun üzerinde yoğunlaşıyoruz. Bizim takımımız bireysel oyundan uzak, oyunun bütününe oynayabilen bir araya gelmek zorunda. Bunun üzerine yoğun çalışıyoruz. Şimdi Kocaelispor'un ardından bugün de Bodrumspor'la oynadık. Antalya'da güzel bir kamp ortamı var” dedi.
“UMARIM ÇOK ÇABUK ŞEKİLDE İÇİMİZE DÖNERLER”
Sakat oyuncuların durumundan bahseden Yılmaz, “Sakatlarımız var. Erdem, Erkan ve Burhan'ın sakatlıkları var. Hafta içi antrenmanlarında ki genel durumda belli olacak. Onlar burada 2 gün dinlendirip hafta başı antrenmanda ve bu arada tedavi tedavilerinin yoğunlaştırıp hafta başı antrenmanına başlatmayı düşünüyoruz. Abdullah'ın sakatlığı antrenman periyodu kuvvetle devam ediyor. Onu da inşallah bir arıza olmazsa hafta başına yetiştirmeye çalışıyoruz.
Umarım çok çabuk şekilde içimize dönerler. Maçta yaşanan sakatlıklar tabii çok elimizde olan şeyler değil ama çocukları şu anki kuvvet çalışmaları da devam ediyor. Bodrum son hazırlık maçımız bütün oyuncuları periyodik olarak iş dağıtmaya çalışıyorum. Kimisinin az az gördüğümüz, daha doğrusu maç performansını etkilememesi adına 90 dakika oynatdığımız oyuncular da var. 45-45 olarak bunu oyuncularımız da var. Yeterli. 2 hazırlık maçı zaten dolu dolu oynuyorlar inşallah katkısı olacaktır.”
“HERKES RAHAT OLSUN”
Transferle ilgili konuşan Yılmaz, “Özellikle bu sorunun altını kalın çizgilerle çizmek lazım çünkü cevabı birçok yere gidebilir. Biz devre arasına girerken 3 takviye ve bunu yeterli olması konusunda hem fikirdik. Bir tane yaptık olası 2 transferimiz daha var ancak bu transferler sezon başında yapılan birçok hatanın arızanın devamı olmamalı. Ben transfer konusunda sadece şunu söyleyebilirim kendi sistemime, tempomu ziyaret edebilecek, bunu kanıtlayıp duygu olarak da içeride olabilecek bir transfer listesi peşindeyim. Yani bir defa şöyle bir şey var, ben 30 üstü oyuncu zaten istemiyorum. Bizim antrenman tempomuz sert, oyun tempomuz yüksek baskı ve bunun üzerine kurduğumuz bir oyun profilimiz var. Yani sistemin içinde yer alması gerekiyor. Oyuncuların şimdi gelen transferler zaten bu ligin bütün oyuncularını biliyoruz. Veya yukarıdan aşağı inecek oyuncuları da biliyoruz. Oyuncu portföyümüz geniş ama ben tabiri caizse çöp transfer istemiyorum. Yani yapmak için yani bu değil. Yani bizim beklentimiz bu değil. Yani bir de kamuoyunda yaratılan şöyle bir şey var, bir algı var, bir yönlendirme var. Transfer yapamıyorlar, transfer yapmayacaklar bu tür eleştiriler yani ben geç kalındı. Farkındayız. Yani buna şunu söyleyebilirim: Yanlış transfer kulüplerin en büyük düşmanıdır. Ben burada aldığı parayı hak edecek transferden tabii ki yani. Yoksa şu ana kadar 10 transfer yapabilirdik. Bu işin maddi, manevi, duygu ve sistem boyutu var. Yani birçok done var. Açıkçası ben çöp transfer yapmayacağım, aldığı parayı da son kuruşuna kadar hak eden oyuncu olsun istiyorum. Duygu olarak da bizimle birlikte olsun istiyorum. Bütün bunları düşündüğümde doğru transferin peşindeyim. Santrafora ihtiyacımız yok mu? Var forvete ihtiyacımız yok mu? Var. Reel oyunları ziyaret edecek bir oyuncuya ihtiyacımız var. Ön tarafımızda o yüzden ben taraftarın transfer istediğini biliyorum ama taraftar da iyi transfer istiyor. Kesinlikle çöp transfer istemiyorum. Açıkçası baskı ve yönlendirmeyle de bir şey yapmayacağımı insanlar biliyordur, tanıyorlar artık beni. O yüzden herkes rahat olsun. En iyi oyuncuyu en uygun şartlarda kulübün kendi olguları içinde ve takımın kendi olgusu içinde yapmak zorundayız. Yapacağız. Sadece birkaç ayağı var, bu ayakları saydık, maddi ayağı var, duygu ayağı var. Sistem ayağı var. Bütün bunları değerlendirdiğimizde biz popülasyonlar hareket edemeyiz. Öyle bir şey yapmayız. O yüzden herkes bu konuda itimat etsin, rahat olsunlar yön. Şimdi ben de neye ihtiyacınız olduğunu, nasıl şartlara ihtiyacı olarak ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Hatayı tekrarlamak daha büyük bir hata” dedi.
Başkan Süleyman Kabalak ve yönetim kurulunun takımın başarısı için ellerinden geleni yaptığına dikkat çeken Teknik Direktör Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
“Başkanımız Süleyman Kabalak, 2. Başkanımız Gültekin Özdemir ve yöneticilerimiz burada. Yani yönetimde bu işi artık daha kurumsal anlamda da çalışmalar da yapılıyor. Onlar da yoğun çaba içindeler. Ben bir parantez açmak istiyorum. Biz bu süreçte. Herkes şunu çok net olarak bilsin iyi bonservis paraları da teklif ettik. Yani istediğimiz oyunculara. Hatta net olarak söyleyeyim, ben 500-600 bin TL bonservis bedellerine kadar, hatta bir tık daha da görebilirdi. Yani bu rakamları teklif ettik. Doğru oyuncu olsun çünkü ben kendi takımımda çok bir alt başlık olarak çok yakın tanıdığım fayda noktasında emin olduğum hata yapmayacağız. Bütün oyunculara oynamışta olsa takımında dolu oynamamış olsa da alabilirim ama biz gelir gelmez ihtiyacınızı hemen karşılayabilecek. Kendi takımında, kendi formasyonunda özelliği olan, oynayan o. Bizim ihtiyacımızı net karşılayabilecek oyunculara da iyi paralar teklif ettik ama kimse oynayan oyuncunun kolay kolay bırakmıyor. Benim takımdaki oyuncuyu da ben biri gelip bana bize de talepler var. Bizde de bu konuda teklifler var ama diyoruz ki hayır. Yani biz bu oyuncumuzu bu şartlarda bırakamayız. Hele hedefiniz varsa hiç bırakamayız. Aynı şeyin başı takımın başına geçen ama biz başka takımlara bonservis bedeli olarak iyi rakamların önerdik. Yapılabilir ama işin artık takımın dengesini bozacak noktaya geldiği anda da ben oraya dur diyorum zaten. Yani ben kendi takımımın duygusuna eşitlik duygusunu adalet duygusuna o teraziyi bozar olsam o zaman karşı karşıya kalacağımız sorunlar daha da büyür. Yani 10'a çıkart da engel olmak zorundayız. O yüzden her şeyin bir dengesi var. Biz bu denge içinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yönetimde açıkçası talip olduğumuz oyuncuların benim talip olduğum oyuncuların hepsiyle görüştüğü iyi rakamlar teklif ettiler. Ama şartlar şu anda bizim dengemizi bozacak noktaya gittiği anda buna dur demek. Benim görevim kendi içerideki oyuncu grubumu korumak o duyguyu sağlamak zorundayım. Lütfen taraftarlarımız bu konuda bizim samimiyetimize İnanıyorlar, görüyorlar. Onların da isteklerini anlıyorum ama kulüp dengesi, oyuncu dengesi, şehir dengesi birçok şeyi etkiliyor. Herkes zaten ne demek istediğimi gayet iyi biliyordur. Biz ve ekibimiz çocuklarla birlikte yönetimle birlikte taraftarımızla birlikte sizlerle birlikte aynı durumdayız inşallah takımımız daha da iyi olacak. “
•HABER MERKEZİ

Bu haber 863 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...