“ EĞİRDİR GÖLÜ´NÜN DEĞERLENMESİ AÇISINDAN ÇOCUKLARIMIZI HEP BİR YELKENCİ YAPMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM”

10 Ocak 2023 16:36

Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan Eğirdir'de 50 yıldır yelken sporcuları yetiştiriyor. Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik Eğirdir Limanında yelken sporcularını ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan'ın 50. Yılını pasta keserek kutlayan Kaymakam Çelik spora ve sporcuya katkılarından dolayı teşekkür etti.
5-8 Ocak 2023 Yılı Türkiye Şampiyonası Bodrum «Lapina ve Firmus ll. Mandalin Kupası» Yelken yarışlarında Eğirdir Belediye Spor Kulübünün junier sporcuları, 6 farklı ülkenin 37 Kulüp ve 381 optimist, 82 Lazer sporcularına karşı kıyasıya mücadele veren Aybars KAYA, Afra ÖZTEKİN, Mehmet ÖZTEKİN, Yavuz UZUN, Mevlüt ŞENOL, Buğra ÇETİN, Eslem ÇETİN, Kumsal ŞAHAN, Rüzgar ŞAHAN, Kemal Kaan BAHÇEVAN'ı Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK başarı belgeleriyle ödüllendirdi.
Ayrıca Başkan Veli GÖK, deniz kenarı kulüpleri içerisinde Türkiye'nin tek temsilcisi olan göl kenarı Eğirdir'li küçük yelkencileri 6 ülkenin üst düzey sporcuları arasında başarıyla mücadele vermelerinden dolayı tebrik ederek, dile kolay eğitimi ve hizmeti takdire şayan, 50 yıldır Yelken sporuna destek veren bir çok sporcu yetiştiren Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan'ı 50. yılına hitaben tebrik ederek kutladı. Belediyenin meclis toplantı salonunda ağırlanan küçük yelkencilerden söz alan Afra Öztekin, Belediyenin verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz, dedi.
50 YILDIR EĞİRDİR'DE YELKENCİ YETİŞTİRİYOR
50 Yıldır Eğirdir Gölü kenarında Yelken Sporu ile ilgilenen ve sayısız sporcu yetiştiren Şeref Ağartan; 'Vallahi baya zorlu zamanlar yaşadık. Bu 50 yıl süresince ama çok mutluyum. 50 yıla ulaştık. Sağ olsun Kaymakamımız bugün törenle bize plaket verdi. Çok memnun oldum. Bu işler gönül işi. Eğirdir'i çok seviyorum. Eğirdir'de doğma büyüme birisi olarak Eğirdir Gölü'nün değerlenmesi açısından çocuklarımızın spor açısından yetişmesini çok istedim. Bu bakımdan hem Türkiye sporuna hem Isparta ve Eğirdir sporuna katkıda bulunmak istedim. Eğirdir'deki çocukları hep bir yelkenci yapmak için çok uğraştım. Bugüne kadar en aşağı 1000'den fazla çocuğumuz bu yelken sporunu öğrendi. Yarışlara götürdük, kamplara götürdük ve başarılı çok sporcumuz oldu. Madalyalar aldılar işte en son bir sporcumuz en son bir yarışı hata yapmasaydı milli takımdaydı. Milli takımın en iyilerinden biri olacaktı, ama şansımız yaver gitmedi. Amacımız yine tekrar bir milli sporcu çıkarmak. Onun için mücadeleye devam ediyoruz. Gücümüz yaşamımız devam ettiği müddetçe bu işi devam ettireceğiz. Çok ilgi gösteriliyor ve onun için de ben çok memnun oldum. Daha başlangıçlar da bayağı zorlanıyorduk, yerimiz yoktu, teknelerimiz çok kötüydü. Yarış şartları çok sertti. Sağ olsun belediyelerimiz bize çok büyük destekler veriyor. Onlar olmasa zaten burada bu sporu yapmak mümkün değil. İleride de aynı şekilde yardımlarına devam edeceklerine inanıyorum. Yerimizin daha güzelleşeceği, müjdesini veriyorlar. Gençlik Spor İl Müdürümüz daha iyi bir kaliteli bir altyapının oluşması sonucunda bu yelken sporu Eğirdir'de gerçekten yerleşmiş olacak. İşte Türkiye çapında yarışlar düzenliyoruz. Dün dördüncüsünü yaptık. Optimus 'Altın Elma' yarışları beşincisini pandemi girdiği için yapamadık ama bu yıl düşünüyoruz. Bütün kulüpler istiyor. Eğirdir'i çok sevdiklerini bu sporun Eğirdir Gölünde çok güzel yapıldığını söylüyorlar. Onun için mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye karar verdik. Herkese, ilgi duyan herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin çocuğunu kulübümüze yelken öğrenmeleri için bekliyorum. Samsun'da Türkiye Şampiyonası vardı. Oraya götürdüm çocukları. Teknelerimiz tahtadan yelkendi. Türkiye şampiyonasında tabii Fenerbahçe, Galatasaray, İstanbul, yani Türkiye'nin en elit yelken kulüpleri vardı. Bizim çocuklardan bir tanesi orada dördüncülük kazandı. Bizi çok mutlu etti. Yani herkes şaşırdı zaten Eğirdir. Nerede bu Eğirdir demeye başladılar. Yani bizim için çok büyük bir anıydı o. Şu anda o yelkencimiz rahmetli oldu. Bir kaza sonucu yani unutamadığımız anlardan biri bu Metin Kaya çok güzel, çok başarılı bir yarışçıydı. Yani gerçekten şaşırdık o başarısına, yani diğer sporcuların tekneleri hep Avrupa tekneler makro yelkenler ama bizimkiler böyle kontrol plaktan tekneler ya buna rağmen başarılı oldu ve dördüncülüğü elde etti. Federasyonda tebrik etti bizi bu çalışmamızdan dolayı.' ifadelerini kullandı.
Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu; yaptığı konuşmada; 'İlçemize hizmet vermek adına ilçe müdürü ve idareci olarak görev yapmak adına bu anlamdaki memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Gönülden sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü bir spor adamıyım, spora verilen desteği her zaman çok önemsiyorum. Hepimizin hayatında her yaş grubu için spor olmazsa olmaz ilkesinden yola çıkarak gerçekten kültür olarak da spora daha çok eğilimli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sizlere bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Bir yıldır hakikaten düşündüklerimizi, hayal ettiklerimizi, başlangıç aşamasında da olsa ve tam destek verdiniz. Hiçbir konuda bir eksiğimiz olmadı. Bundan sonrada güzel günler bizi beklediğini düşünüyorum.
Güzel işler yapacağımızı düşünüyorum.
Yelken Sporu benim için bir ilkti aslında.
Çok yeni bir spor. Hani yıllarca sporun içinde oldum. Hem sporculuk hayatım boyunca hem idarecilik olarak spor idarecisi olarak ama bu ısrarla bu spora biraz daha ilgi duymaya başladım. Çünkü doğa var. Doğanın gücüyle hareket etme kabiliyeti var. Bizim düşündüğümüz yaptığımız spordan biraz daha farklı. Bu çocukların sporla ilgili normal kazanımları var.
Bunun dışında yelken sporunda biraz önce söylediğim gibi doğanın etkisiyle hareket edebiliyor. Doğanın gücünü kullanarak spor yapıyorlar.
Hem zaten kötü alışkanlıklardan uzak olma gibi sporun değerlerinin dışında farklı bir kültür. Çok hoşuma gidiyor. Bunları şimdi hayal ediyorum. O gün izledim. Üç gün boyunca yaklaşık üç kilometre ileride. Denizin ortasında, yedi yaşında bir çocuk tek başına üç buçuk saat yaklaşık yarışma da devam ediyor. Hani bunun su ihtiyacı var, yemek ihtiyacı var, tuvalet ihtiyacı var. Ama bunların hiçbiri ihtiyaç gibi olmuyor. Üç buçuk dört saat sonra Denizi dolaşarak geliyorlar. Yedi yaşında bir çocuk yapıyor bunu. Hani muhteşem bir şey. Kendi çocuğumu istedim ki keşke önceden yelken sporla başlasaydı. Belki de bu spor sayesinde daha güzel bilim adamları çıkacak diye düşünüyorum. Rüzgarın etkisi, güneşin değerlerini kullanarak yeni belki mühendisler ortaya çıkacak. Bu sporla başlangıç. Bu anlamda da bu evlatlarımız bir de temel eğitim, spor adına da konuşmak isterse gerekirse hepsi temel eğitim yarısından çoğu bu yıl başlattığımız yaz spor okulları öğrencileri. Bizim hedefimiz bir buçuk, iki yıl sonra inşallah güzel başarılar elde edeceğiz. Ve Türkiye'de şu anlamda gururluyuz, sadece iç sularda tekiz. Diğer kulüplerin hepsi denizde mücadele ediyor Kemerspor kulüpleri ve bunun dışında da hep köklü tanınmış kulüpler Galatasaray, Fenerbahçe, Bodrumspor, Karşıyaka hep tanınmış. Biz bu anlamda gururluyuz. Türkiye'yi temsil ediyoruz çünkü. İç sular kulübü olarak temsil ediyoruz tekrar tekrar teşekkür ediyorum size verdiğiniz desteklerden dolayı.' İfadelerini kullandı.
Yelken Sporcularını makamında ağırlayan Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK ise; 'Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız, yine yelken federasyonu il temsilciliğimizle birlikte iş birliği içinde birçok spor dallarını ilçemizde desteklemekteyiz. Onlarca öğrencimize çeşitli dallarda bütün bu kurumlarla iş birliği içinde spor okulları adı altında kurslar açmaktayız. Bu dallardan birisi de Yelkenspor. Tabii ki Şeref Ağartan hocamın çok ciddi bir emeği var Isparta'da özellikle Eğirdir'de yelken sporunun geliştirilmesinde halen fahri olarak bu oranda yine destekliyor. Her zaman çocuklarımızın yanında. Tabii velilerimizin bu konuya duyarlı olması, çocuklarımızın ilgili olması hocalarımızın fedakarlıkla bu konuya destek vermeleri bizler için çok önemli. Biz inanıyoruz ki Eğirdir'de Yelkensporu adına yeni yatırımlar yapılır. Daha kaliteli hizmet binalarında hizmet veririz ve Eğirdir'de bu sporu geliştiririz elimizden geldiğince bütün spor salonlarını desteklemekteyiz.
Ama çocuklarımızın zaman zaman il dışı yarışmalarına gidip orada derece almaları bizim için çok önemli Biraz önce çocuklarımızdan birisi de söyledi. Daha birinci kademe, ilköğretim birinci kademede olan çocukları gölde tek başına bu sporu yapabiliyor olmaları onların hayatlarında özgüven kazanarak birçok alanda da başarılı olmalarına mutlaka katkı sağlayacaktır. Ben emeği geçen hem çocuklarımızın emeğine teşekkür ediyorum. Hem hocalarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel yerlerde oluruz.' dedi.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 866 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...