“ 2´NCİ EL ARAÇLAR SIFIR OTOMOBİLLERİN FİYATLARINI SOLLADI”

11 Ocak 2023 17:04

Isparta Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Zafer Yavuz, Araç fiyatlarının yükselmesinin kayıt dışı satış yapanlarla alakalı olduğunu iddia etti.
Isparta Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Zafer Yavuz, otomobil bayilerinde sıfır araç sorunu devam ederken vatandaşlar istediği otomobili alabilmek için ikinci ele yöneldiğini bildirdi. 2. Araçların sıfır araçlardan daha pahalı olduğuna dikkat çeken Yavuz, ' Şu anda sıfır aracın sayısı az ve üretim az. Eskiden bayilere çok araba geliyordu. Şimdi az sayıda geliyor. 3- 5 tane herkes sıraya yazılıyor. Tabii. Şu anda ikinci el yani daha pahalı. Sıfır daha ucuz ama araç yok. Bununla sebebi tabiri caiz halk dilinde herkes Galericilik yapıyor şeklinde söyleniyor. Ama Galericinin böyle bir şey yapma şansı yok. Bizim biz de aldığımıza göre satmak zorundayız. Zaten kurumsal ve büyük firmalardan çalışıyoruz. Sadece bir tane örnek vereceğim. Asgari ücretin 8500 TL olduğu açıklandığı gün bütün firmalar arabalar sistemlerini kapattılar. Satmaktan vazgeçtiler. Neden piyasanın artacağını artık biliyorlar. Kendileri yükseltiyor. Biz de aldığımıza göre satmak zorundayız. İster istemez şu duruma düştük 500'e gidip 520'ye araba alıyorsun. Yerinde durmuyor. Ama bunu kesinlikle Galericilerin yapmadığını bilsinler yani!' dedi.
“DÜZENLEME GETİRİRSE SEVİNİRİZ”
Araç fiyatlarının yükselmesinin kayıt dışı satış yapanlarla alakalı olduğunu da dikkat çeken Başkan Yavuz, “Bir de sıfır araçlar mesela. Bulunmadığı için ekstra kayıt dışı alan da satan da çok aldı. Evinin altında 2 tane bir tane sıfır araba var. Adam galericilik yapmıyor, sıfır araba var elinin altında. Galerici alırsa 6000 kilometrede satabiliyor. Binici alırsa 1000 km de satabiliyor. Bu çok biraz abes düşmüş, bunun da bir ayarlanması lazım. Kredilerin oranlarından ziyade yaş, ödeme yılı. Biraz düzenlemeler yapılması lazım. Hükümetimizden bunları rica ediyoruz: Düzenleme getirirse seviniriz. Bir de bu kayıt dışı. Defterdarımızda da konuştuk. Defterdarımız dedi ki 'Biz piyasada görüyoruz. Zaten Ticaret İl Müdürlüğü bunun peşinde'. Bu sıfır araç satanların peşinde. Buna istinaden de görüşmelerde Defterdarımız bu konuyla ilgilenip düzenlemeleri kayıt dışı yapanları ön plana çıkarıp ceza şeklinde uygulanmasını söyledi. Çok teşekkür ederim. Biraz işte vatandaşlarımızın duyarlı olması kesinlikle bu fiyat artışlarının Galericiyle alakalı olmadığını bilmelerini istiyoruz.”

Bu haber 871 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...