“MİLLİ EKONOMİNİN TEMELİ ZIRAATTIR”

12 Ocak 2023 16:16

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen Tarımsal Eğitimin 177. yıldönümü ve 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü kutlandı.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, Isparta Ziraat Odası Başkanı Müstahattin Can Selçuk, akademik ve idari personel, sektörün temsilcileri, çiftçi temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda SDÜ Akademik Orkestrası müzik dinletisi sundu. ISUBÜ Tarım Topluluğu Başkanı Bilal Kazan, Ziraat Fakültesi Öğrenci temsilcisi Ahmet Gültekin, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Kobuk, Tarım ve Orman Müdür Vekili Bayram Demir, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.
ISUBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Yılmaz bir konuşma yaparak, Ziraat Fakültesinin genel durumundan akademik personelin başarılarından ve yapılan faaliyetlerden bahsederek “Tarımsal Öğrenimin 177. Yıldönümü ve 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü kutlu olsun” dedi.
Tarım eğitiminde 177. Yıl münasebetiyle yaptığı konuşmada, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, “Şahsım ve kurumum adını sizi saygı ile selamlarken Tarımsal Eğitimin 177. yıldönümü ve 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Gününü canı gönülden kutluyorum. Son yıllarda, ülkeler arası mücadelenin enerji kaynakları alanından hızla çıkarak, su ve gıda gibi temel besin kaynaklarına yöneldiği gözlemlenmektedir. Bu nedenle, Ziraat Fakültelerinin gıda, tarım ve hayvancılık alanında nitelikli ve kaliteli işgücü talebinin karşılanmasına yönelik gereken çalışmalar, önemini bir kat daha arttırmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de 'Milli ekonominin temeli Ziraattır' sözü ile tarım sektörünün ülke ekonomisindeki önemine ve katkısına daha ilk günlerden vurgu yapmıştır. Bugün burada akademik yükselme dolayısıyla biniş giyecek tüm akademik personelimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Yeni akademik unvanları ile üniversitemize çok güzel katkılar sunmalarını temenni ediyorum. Ayrıca plaket takdim edilecek ve sertifika sunulacak tüm öğrenci ve öğretim elemanlarımızı kutluyorum. Ülkemizde Tarımsal Eğitiminin 177. Yıl dönümünde geçmişten günümüze tarımın gelişmesinde emeği, katkısı ve gayreti olan herkese, akademik camia ve diğer paydaşlara teşekkürü borç biliyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Törende, doktorasını tamamlamış Araştırma Görevlilerine, Dr. Öğretim Üyesi Unvanı ve Profesörlük Unvanı Alan öğretim elemanlarına Akademik Yükselme Biniş Töreni gerçekleştirildi.
AR-GE Projelerinde başarı gösteren öğretim üyelerine plaket takdimi gerçekleştirildi.
Ayrıca tarım eğitiminde 25. yılını geride bırakan akademisyenler ile farklı kurumlardan aldıkları projeler ile başarı gösteren öğrencilere plaket ve sertifikaları verildi.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 898 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...