MERKEZE BAĞLI KÖYLERDEN YAZISSÖĞÜT DOĞALGAZA KAVUŞTU

17 Ocak 2023 16:31

Merkeze bağlı Yazısöğüt köyünde doğalgaz altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından köye doğalgaz arzı sağlandı. Konuyla ilgili olarak bugün saat 14.00'de Köy Konağı önünde bir tören düzenlendi. Törene; Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Torosgaz Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı, Yazısöğüt Köyü Muhtarı Muhammet Basmacı, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Daire Müdürleri ve köy halkı katıldı.
BAŞDEĞİRMEN; “DOĞAZGAZ OLMAYAN
YER KALMAYACAK DİYE SÖYLEMİŞTİK”
Köy girişinde köylüler tarafından karşılanan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Evet arkadaşlar sizlerin de bildiği gibi biz merkeze yakın köylerimizdeki doğalgaz hatlarının döşenmesi ile alakalı bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışma öncesinde de şehrimizin içerisinde doğalgaza ulaşamayan mahalle aralarında da önemli sokaklar vardı. Tabii ki biz göreve gelmeden önce şunu söylemiştik, Isparta merkezde doğalgazın ulaşamadığı yer kalmaması gerekiyor diye ve o anlamda da göreve başlar başlamaz Dere mahallesi, Keçeci mahallesi, Yenice mahallesi, Doğancı mahallesi, Emre mahallesi, Sülübey mahallesi gibi çok yıllar öncesinden kurulmuş olan mahalleler ve bu mahallelerin ara sokakları da var olup bazen imarın içerisinde görünmeyen yerlerde doğalgazın olmadığını gördük. Hemen önemli bir çalışmayla oraları tamamladık. Çok şükür vatandaşlarımız orada gayet güzel bir şekilde bu medeniyeti kullanmaya başladılar. Arkasından yakın köylerimizde de doğalgazın olması gerektiğini düşünerek 7 tane köyümüzü ilk etapta ön plana alarak çalışma yaptık. Bize destek veren kurumlarla beraber bu işi yapmak için mücadele verdik. Ben buradan öncelikle KOSGEB'in İşletme sahibi Osman beye ve ekiplerinden müdürlerimize ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bizleri hiç üzmeden her söylediğinizi yaparak her insanımıza ulaşılması gerektiği noktasından da hareketle güçleri yettiği kadar ve çalıştılar ve bugün şu anda üçüncü köyümüzde yani Yazısöğüt Köyünde doğalgaz arzı veriyoruz.
“YAZISÖĞÜT, DOĞALGAZ
VERDİĞİMİZ ÜÇÜNCÜ KÖY”
Bilindiği gibi, daha önce ilk olarak Deregümü köyümüze, ikinci olarak Yakaören Köyümüze doğalgaz arzını yaptık. Bugün itibariyle ise üçüncü köyümüz olarak da Yazısöğüt köyümüze veriyoruz. Bundan sonra önümüzdeki hafta büyük ihtimalle bir hafta 10 gün içerisinde de Kayı köyümüze vereceğiz. Daha sonra da bu bölgede Aliköy. Büyük Hacılar ve Küçük Hacılar olmak üzere ondan sonra da Bozanönü köyümüzle bu işleme devam ederek çalışmamızı tamamlamış olacağız.
Bazı yerlerde daha önceki yapmış olduğumuz Deregümü köyü olsun, Yakaören köyü olsun. Kayı olsun her yerde ikinci etaba bıraktığımız bazı evlerimiz oldu. Buraların imarında bazı sorunları var. O imar sorunlarını çözdükten sonra plana işledikten sonra onları da tamamlayacağız. Zaten yakın dönemde büyük bir kısmını da tamamladık. Aynı şekilde burada da yani Yazısöğüt köyümüzde bazı evlere ulaşılamadı. Ulaşılamayan yerlere de ikinci etapta doğalgazı ulaştıracağız. Hatta verilen gazdan sonra o ulaşılamayan yerlerdeki problemi de tamamen çözülmüş olacak ve bu güzel doğalgazı vermiş olacağız. Dolayısıyla, şuanda bir kısmı kullanırken, o zaman tüm vatandaşlarımız kullanmaya başlayacak Allah'ın izniyle” dedi.
MUHTARDAN BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN'E TEŞEKKÜR
Yazısöğüt Köyü Muhtarı Muhammet Basmacı da törende yaptığı konuşmada; “Öncelikle sayın Belediye Başkanımıza köyüm ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, köyümüzün önemli ısınma sorununu köyümüze doğalgaz getirerek çözmüş oldular. Şuanda köyümüzde 200 dolayında ev doğalgaz kullanmaya başladı. İmar sorunu yaşanan yerleri de sayın başkanımıza ilettik. O sorunu da en kısa zamanda giderip köyümüze ikinci etap çalışması yapılacak ve doğalgaz ulaşmayan yerlere de doğalgaz gelecek böylelikle köyümüzde doğalgaz kullanmayan ev kalmayacak. Ben, tüm bu çalışmalar için başta sayın Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
TOROSGAZ MÜDÜRÜ ŞANLI, “YAZISÖĞÜT
KÖYÜMÜZE ŞUBATTA TEKRAR GİRECEĞİZ”
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen bunun üzerine İmar Müdürünü çağırarak köyde doğalgaz gitmemiş alanların imar planının hazır olup olmadığını sordu. Müdür de kısa zamanda hazırlayacaklarını bildirdi. Başkan Başdeğirmen, Torosgaz Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı'ya Yazısöğüt'e ikinci etap için ne zaman gireceklerini sordu. Daha önce Nisan – Mayıs gibi planlanan ikinci etap çalışması için İl Müdürü Şanlı konuyu iki ay önce alarak “Şubat ayında bu köyümüzde ikinci etap çalışması başlatmış olacağız” dedi.
Başkan Başdeğirmen de Torosgaz Müdürünün sözünü müjde olarak köylülere aktardı.
DOĞALGAZ MEŞALESİNİ YAKTILAR
Törenin sonunda ise, köye ulaşan doğalgazın yer aldığı Doğazgaz Meşalesi Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Torosgaz Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı, Yazısöğüt Köyü Muhtarı Muhammet Basmacı ve
Başkan Başdeğirmen'in daveti üzerine törene katılan en yaşlı kadın sıfatıyla Şerife Demirekin ile birlikte yakılarak start verilmiş oldu. Köylüler de, köylerine doğalgazın gelmesinden dolayı mutluluklarını alkışlayarak ifade ettiler.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 889 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...