ISPARTASPOR ANKARA´DAN 3 PUANLA DÖNDÜ

30 Ocak 2023 16:09

Pembe-yeşilliler, güçlü rakibi Ankaraspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek altın değerinde 3 puan kazandı.

Türkiye 2. Futbol Liginde Beyaz Grup'ta mücadele eden Isparta 32 Spor, 22. Hafta karşılaşmasında Ankaraspor'la deplasmanda oynadığı maçı 2-1 kazandı.
Etimesgut Stadında oynanan maçı Isparta Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, yöneticiler ve taraftar izledi.
İlk 10 dakikada sağlı sollu ataklarla Isparta kalesine yüklenen mavi beyazlılara karşı Isparta 32 sporlu futbolcular müthiş direnç gösterdiler.
Maçta dengeyi sağladıktan sonra pembe-yeşilliler kontrataklarla Ankara kalesine indiler. Maçın 13. Dakikasında Burhan Eşer'in pası Cemal Kızılateş'e geldi. Bu futbolcunun sol ayağıyla defans arasındaki Hüseyin Afkan'a aktardı. H. Afkan affetmedi ve attığı sert şutla kaleci Atakan'ı avladı. 0-1
Golden 3 dakika sonra defansımızdan seken top Ankarasporlu Engin'in önüne düştü bu futbolcunun vuruşu ağlarla buluştu. 1-1
Maçın 18. Dakikasında yine Hüseyin Afkan rakiplerini çalımladı nefis bir şut çıkardı ancak top üst direğe çarptı oyun alanına döndü ve golden olduk. Kalan dakikalarda oyun orta alanda geçti ve ilk devre 1-1 eşitlikle sona erdi.
2. Devreye Isparta 32 spor Burhan Eşer'in yerine Ömer Çiçek'i, Bahadır'ın yerine ise Ömer Kandemir'i alarak başladı. Ve sağ kanat etkinliğini artırdı.
Maçın 60. Dakikasında Erdem oyundan çıktı yerine Erkan Süer, Berke 'nin yerine de Koray Yağcı oyuna girdi. Hakan Yılmaz'ın bu hamlesi de etkili oldu ve maçın 65. Dakikasında orta alandan Ömer, başkent ekibinin defansı arasındaki Hüseyin Afkan'ı gördü. Hüseyin topu önce sağ kanada çekti, sürdü Ankara defansını peşinden sürükledi ve 6 pas içindeki Koray'ı topla buluşturdu. Koray Yağcı'nın sol ayağıyla nefis plasesi ağlara gidince skor 1-2 oldu. Statta bayram havası yaşandı. Ankarasporlular ise şoka girdiler.
75. dakikada Hüseyin Afkan'ın 25 metreden Ankara kalesine gönderdiği füze sağ yan direği sıyırıp auta gitti ve 3. Golden olduk. Maçın Trabzon bölgesi hakemi Ramazan Keleş müsabaka sonuna 8 dakika ekledi. Ancak bu dakikalarda gol olmadı ve Isparta 32 spor maçı başkentte 1-2 kazanarak 3 altın puan kazandı ve ligdeki puanını 26'a yükseltti. Maç sonunda futbolcular taraftarlarla 3'lü çektiler ve büyük sevinç yaşadıkları gözlendi.
Ankaraspor teknik direktörü Adem Çağlayan maç sonunda kazanan Isparta 32 sporu kutladığını ifade ederek : “Basit goller yiyoruz. Gol yollarında becerikli değiliz. Son haflarda sürekli kaybediyoruz. Küme düşmemek için mücadele vereceğiz “ dedi.
Maçı naklen yayınlayan Fuch Sports TV'a konuşan Isparta 32 spor Teknik direktörü Hakan Yılmaz : “Güzel bir maç oldu. Önce golü biz attık, sonra kısa sürede gol yedik. Böyle olmamalıydı.
2. Devre daha kompakt futbol oynadık. Aldığımız bu galibiyet ve 3 puan bizi yukarılara taşıyacaktır. Devamını getirmek zorundayız. Futbolcularımızı kutluyorum. Galibiyetimiz tüm taraftarlarımıza armağan olsun” dedi.
Soyunma odasında ise büyük sevinç yaşanırken bu sevince Ak parti Isparta Milletvekili Recep Özel ve Sav Belediye başkanı Şakir İpekçi ortak oldu.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 826 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...