DOGALGAZ TESİSATLARI ANAHTAR TESLİMİ YAPILACAK

16 Mart 2023 15:41

        Isparta Belediyesi gelir düzeyi düşük vatandaşların doğalgaz kullanabilmesi için tarihi uzattı, yeni düzenlemeye gitti. Hanede kişi başı gelir 2.835 TL'den 4.253 TL'ye yükseltildi ve yine daha önce sadece malzeme yardımı yapılırken, şimdi ise kampanya anahtar teslim olarak güncellendi. Başvuru kriterlerinin açıklandığı doğalgaz tesisatı yardımı başvuruları 24 Mart 2023 tarihine kadar yapılabilecek.

Isparta Belediyesi doğalgaz tesisatı yardımı ve başvuru kriterlerine ilişkin bir açıklama yayınladı. Isparta'daki hava kirliliğini en aza indirmek ve iyileştirmek amacıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın katkıları ile Isparta Belediyesi tarafından gelir düzeyi düşük vatandaşların konutlarında doğalgaz kullanabilmesi için bir süre önce kampanya başlatıldığına dikkat çekilen açıklamada şu görüşlere yer verildi.
“Kampanya kapsamında başvuruları 16 – 27 Ocak 2023 tarihleri arasında kabul ettik ve değerlendirme süreci devam etmektedir. Ancak doğalgaz yardımından daha fazla vatandaşımızın faydalanabilmesi amacı ile başvuru kriterlerindeki gelir miktarında düzeltme gerçekleştiriyoruz.
Bu kapsamda; hanede kişi başı geliri 4.253 TL'den az olan vatandaşlarımız için yeni başvuruların alınacağının, ayrıca sadece tesisat malzemesi yardımı olarak açıkladığımız kampanyamızda değişikliğe giderek kampanyamızı A'dan Z'ye anahtar teslimi doğalgaz tesisatı olarak güncellediğimizin müjdesini veriyoruz.
Kriterleri sağlayan vatandaşlarımızın 24 Mart 2023 tarihine kadar, Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne şahsen başvurmaları durumunda, konut içi doğalgaz tesisatı Belediyemiz tarafından yaptırılacaktır.
Bu kapsamda başvurusu onaylanan vatandaşlarımız, abonelik ve güvence bedellerini Torosgaz'a taksitler halinde ödemek kaydıyla başvurusunu yapacaktır.
Belediyemiz tüm doğalgaz tesisatının yapım maliyetini üstlenecek, vatandaşlarımız sadece abonelik ve güvence bedelleri için Torosgaz'a başvuracaktır.
Önceki ilanımıza başvuran vatandaşlarımızın tekrar başvuru yapmasına gerek bulunmamaktadır.
Başvuru kriterleri şu şekildedir:
1-T.C vatandaşı olmak.
2-Isparta Belediyesi mücavir sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak.
3-İkamet ettiği yerin kendine ait olması veya miras yolu ile intikal etmiş olmak.
4-Hanede kişi başı gelirin 4.253,00 TL'den az olmak.
5-Oturulan konutun 5 yıl içerisinde kentsel dönüşüme veya yeniden yapım projelerine dâhil edilmeyecek olması.
6-Oturulan konutun, doğalgaz bağlantısına uygun olması (sokağına doğalgaz hattı bulunması)
7-İl içinde veya il dışında herhangi ikinci bir konutun veya işyerinin olmaması.
8-İl içinde veya il dışında herhangi bir araca sahip olmaması
(Bisiklet-Motosiklet hariç).
9-Başvuruda bulunulacak konut için başvuru yapacak kişinin kendisi yada
1. derece yakını ikametgâh ediyor olması gerekmektedir.
10-Başvuruda bulunacak konutun başvuru sahibinin 01.01.2023 tarihinden sonra devir-alış, satış işlemi olanlar kabul edilmeyecektir.
Bu kapsamda, kriterlere haiz vatandaşlarımızın başvuruları için gerekli belgeler ise;
1-Başvuru Dilekçesi
(Belediyemizden Temin Edilecektir.)
2-Kimlik Fotokopisi
3-Adres Beyanı (E-Devlet üzerinden Alınacaktır.) şeklindedir.
Başvurular 24 Mart 2023 tarihine kadar yapılabilecektir”
•HABER MERKEZİ

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...