GÜLBİRLİK´in “Gül Turizmine Destek Projesi” BAKA tarafından kabul edildi

16 Mart 2023 15:42

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın “Ekoturizmin Geliştirilmesi Destek Programı” Değerlendirme Sonuçları açıklandı. Gülbirlik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gül Turizmine Destek Projesi kabul gören başarılı projeler arasında yer aldı.

Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği tarafından hazırlanarak BAKA'ya sunulan Gül Turizmine Destek Projesi desteklenmeye uygun projeler arasında yerini aldı.
Bu konuda edinilen bilgilere göre, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Faizsiz Kredi Desteği “İmalat Sanayi Destek Programı ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Destek Programı” kapsamında değerlendirme aşaması tamamlanan ve destek almaya hak kazanan proje başvurularının listesi geçtiğimiz günlerde BAKA'nın web sitesinde açıklandı.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından 16 Kasım 2022 tarihinde ilan edilen ve son başvuru tarihi 20 Ocak 2023 saat 23.59 olarak belirlenen “İmalat Sanayi Destek Programı” ve “Ekoturizmin Geliştirilmesi Destek Programı” kapsamında 45 adet proje başvurusu alındı. Yapılan teknik ve mali değerlendirmeler sonucu oluşan başarılı projeler listesi 6 Mart 2023 tarihinde yapılan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda onaylanarak başarılı olan projelere ilişkin liste yayınlandı. Konuya ilişkin BAKA'dan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:
“Destek almaya hak kazanan projelerin uygulama süreci; BAKA ile başvuru sahipleri arasında imzalanacak olan destek sözleşmesini müteakip başlayacak. Bu nedenle Ajans ile sözleşme imzalanmadan proje faaliyetlerine, proje bütçesinde yer verilen hiçbir mal ve hizmet vb. satın alımına hiçbir şekilde başlanmaması gerekmektedir.
Başvuru Sahiplerine değerlendirme sonuçlarına ilişkin ayrıca yazılı bildirim yapılacaktır. Destek almaya hak kazanan başvuru sahiplerine yapılacak yazılı bildirimde sözleşme imzalama aşamasında talep edilecek resmi belgelere ve diğer tanımlayıcı belgelere yer verilecektir. Sözleşme imzalama ve uygulama sürecine ilişkin tüm bilgiler ayrıca Ajansımız web sitesinden duyurulacağından, başarılı proje sahiplerinin Ajansımız web sitesini (https://baka.ka.gov.tr) düzenli olarak takip etmeleri gerekmektedir.
İmalat Sanayi Destek Programı ve Ekoturizmin Geliştirmesi Destek Programı'na ilgi gösteren tüm kesimlere teşekkür eder, destek almaya hak kazanan proje sahiplerine hayırlı olmasını dileriz.”
GÜLBİRLİK'İN AMACI GÜL
TURİZMİNİ UZATMAK…
“Ekoturizmin Geliştirilmesi Destek Programı” dahilinde Gülbirlik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve BAKA Yönetim Kurulu tarafından kabul edilerek başarılı projeler arasında yer alan Gül Turizmine Destek projesi ile Gülbirlik, Isparta'daki gül turizmini 4-5 aya çıkarmak istiyor. BAKA'nın sağlayacağı mali destekle Gül Turizmine yönelik yatırımlar yapmak isteyen ve 2022 gülçiçeği alım kampanyası sonunda açıkladığı fiyatla binlerce gül üreticisinin yüzünü güldüren kısa adı GÜLBİRLİK olan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği şimdi de Isparta'daki gül turizminin daha geniş süreye yayılmasına yönelik çalışma başlatmaya hazırlanıyor.
Amaçlarının Isparta'daki Gül ve Lavanta Turizmini yaygınlaştırmak ve geniş bir zaman dilimine yaymak olduğunu dile getiren Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Bu doğrultuda Güneykent'te Birliğimize ait alanı genişlettik, ilave yatırımlar yaparak burayı daha iyi bir hale getirdik. Burada Turizme dayalı alternatif çalışmalarımız olacak. Burada zaten bizim fabrikamız var, kampanya döneminde gül bahçemizin yanı sıra fabrika sahasında Rosense satış mağazası ile gelenlerin kahvaltı yapabilecekleri bir bölümümüz var” dedi.
GÜNDE ENAZ 10-15 TANE
TUR OTOBÜSÜ GELİYOR…
Gül Turizmi çerçevesinde gül kampanyası döneminde Güneykent'e günde 10-15 bazen 20 tane tur otobüsleri geldiğini kaydeden Çelik, “Bunlar yerli ve yabancı turistlerden oluşuyor. Bu kişiler Güneykent'teki gül bahçemizde gül topluyorlar, kahvaltı yapıp alış-veriş yapıp ayrılıyorlar. Pandeminin de bitmesiyle birlikte tur programları 2022 yılında bir hayli yoğunlaşmıştı.
GÜL TOPLAMAK STRESİ ÖNLÜYOR
Düşüncemiz önümüzdeki yıllarda Güneykent'teki alanımızda yeni çalışmalar yaparak yeni yeni yatırımlara girişerek gerek Gül gerekse Lavanta Turizmini 4-5 aya çıkartmak. İnsanlar gül toplayarak stres atıyorlar ve gül toplamanın zevkine ulaşıyorlar. Bu durum son derece sevindirici bir durum” şeklinde konuştu.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 783 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...