“Bu tür toplantıların önemi eksiklikleri anında gidermemize yarıyor”

21 Mart 2023 16:21

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnafla buluşmalarını sürdürüyor. Yeni Sanayi Sitesinde Fatih, Fevzi, Ferhat Tanus kardeşlerin ev sahipliğinde esnafla buluşan Başkan Başdeğirmen, esnafın taleplerini dinledi, belediyenin yatırımları ve projeleri hakkında bilgiler verdi.
Esnaflardan Erkan Yeşilot, yıllardır bir Belediye Başkanının esnafla buluşmalar yapmasını savunduklarını belirterek, “Böyle bir ortamda esnafla buluşmanız güzel bir olay. Biz yıllardır savunurduk, ilk siz gerçekleştirdiniz. Şahsım adına teşekkür ederim” dedi.
Yeni Sanayi Sitesine yapılan tuvaletler için teşekkürlerini ileten esnaf, “Tuvalet sanayide çok büyük bir eksiklikti. Yıllardır birkaç kez dile getirilmesine rağmen olmamıştı. Sanayiye tuvalet yapmanızdan dolayı ayrıca teşekkür ederiz” dediler.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sanayinin kurulmasında büyük emekleri olan Fatih, Fevzi, Ferhat Tanus'un babaları Ruhi Tanus'un vefatına üzüldüğünü belirtti. Başkan Başdeğirmen, “Ruhi ağabeyimizin cenazesine katılmıştım ama ziyaretimiz olmamıştı. Hem onu vesile edelim hem de esnafımızla buluşalım düşüncesiyle buradayız. Buraya gelirken tek başıma gelmiyorum, yatırımcı daire müdürlerimiz ve başkan yardımcılarımızla geliyorum. Sizlerin fikirleri, görüş ve talepleri bizim için önemli.”
Daha önce Yeni Sanayi Sitesinde doğalgaz olmadığını belirten Başkan Başdeğirmen, daha önceki esnaf buluşmasında bu konunun talep edildiğini ve sorunun çözüldüğünü anlattı. Başkan Başdeğirmen, “Esnaf buluşmasında bir esnaf arkadaşımız doğalgaz istediklerini söylemişti. Doğalgaz firmasının genel müdürünü bulunduğumuz yere davet ettik ve doğalgaz yapılmasının kararını verdik. Sorunlar varmış o sorunları biz üstlendik. Bu konuda sorumluluğu aldık. Hem Gül Küçük Sanayi Sitesi hem de Yeni Sanayi Sitesine doğalgaz hatları çekildi. Bizim dönemimizden fazla daha önce sanayiye temizlik araçlarının girdiğini hatırlamıyorum. Tabii siz daha iyi bilirsiniz. Gece gündüz çalışma oluyor. Gece çalışmalar yapıyoruz, esnafımız dükkanını açmadan buradan çekiliyoruz. Temizliğin yanı sıra tuvalet konusu da çok önemliydi. Bu sanayi sitesi vatandaşlarımızın geçiş yolu oldu. Gece gündüz vatandaşlarımız bu yolları kullanıyor. Bay bayan tuvaletlerimiz her saat gayet güzel bir şekilde temizlikleri yapılarak hizmet veriyor” görüşlerinde bulundu.
Dükkanların çatılarına GES kurulması konusunun da daha önceki esnaf buluşmasında dile getirildiğini ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Bu konuda CK Akdeniz'in müdürü geldi, bilgi verdi. Güneş enerjisiyle ilgili çatılarda sorun vardı. Çatılara GES koyma imkanımız başladı. Mehmet İpekçi'nin dükkanındaki esnaf buluşmamızda hem doğalgaz hem de çatılara güneş enerjisi santrali kurulması konularını müdürlerini çağırarak konuştuk. Bu konular çözüldü. Bu tür toplantıların önemi eksiklikleri anında gidermek oluyor” dedi.
Isparta Belediyesinin proje ve yatırımlarından bahseden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Askeri Lojmanların yan tarafındaki arsayı aldıklarını ve bu alana yeraltı 3 katlı otopark yapacaklarını söyledi. Başkan Başdeğirmen, “ISTEM'de imalatımızı 2 katına çıkardık, modellerimizi çoğalttık. Bims blok fabrikamızda günlük 50 bin adet olan bims üretimimizi 100 bine çıkartıyoruz. Yeni bir makine kuruyoruz. Fabrikayı 2'ye çıkardık. Artık 2 ISBAŞ'ımız var. Çatısına 1 Megavatlık GES koyduk. Orada aylık 450-500 bin lira elektrik giderimiz vardı, bu rakamı sıfırladık. Şuanda elektriğini oradan karşılıyoruz. ISKİM adı altında sıva malzemeleri ürettik. 10 üründen 4'ü çok satıyor. Hatta yurtdışından firmalar geldiler, ürünlerden numune aldılar. ISKİM Türkiye'nin en önemli markalarından biri olacak. 1 yıl içerisinde bunları Allah'ın izniyle hep beraber göreceğiz” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in esnaf buluşması hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 770 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...