İftar Çadırında binlerce kişi Orucunu açtı

24 Mart 2023 16:59

Isparta Belediyesinin, Belediye Kültür Merkezi ve Cami arasında kurduğu çadırda ilk iftar açıldı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, iftara eşi Şadiye Başdeğirmen ile birlikte katıldı. Vatandaşlarla birlikte aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyduklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “Müsait olan vatandaşlarımızı çadırda iftar açmaya bekliyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi bu yıl da Isparta Meydan AVM Belediye Kültür Merkezinin yanındaki Cami avlusunda iftar çadırı kurdu. Ramazan ayının ilk gününde binlerce vatandaş akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftar çadırında orucunu açtı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen ile birlikte iftar çadırında sıraya girerek, yemeklerini aldı.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, iftar sonrası çocuklarla yakından ilgilendi, vatandaşlarla sohbet etti.
Başdeğirmen çifti, 19 Ekim 2011'de Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde vatani görevini yaptığı sırada terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Er Süleyman Kalkan'ın annesi Şerife Kalkan ile sohbet etti. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Allah rahmet eylesin, kabri cennet olsun inşallah. Allah sizlere uzun ömür versin. Şehitlerimiz sayesinde biz rahat yaşıyoruz. Sizlere hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi. Şerife Kalkan da “Başkanım Allah razı olsun. Oruçlarımızı Allah kabul etsin. Hayırlı Ramazanlar” diye konuştu.
Geçen sene olduğu gibi bu yıl da aynı yerde iftar çadırı kurduklarını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, iftarda vatandaşlarla beraber olduklarını söyledi. Vatandaşları iftar çadırında görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Başkan Başdeğirmen, “Vatandaşlarımızla iftarda beraber olmak bizim için onur olacaktır. Bugün kalabalık bir misafir grubumuz vardı. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum. İftarlarda vatandaşlarımızla aynı sofrayı paylaşmaktan çok mutlu oluyoruz. Müsait olan vatandaşlarımızı çadırda iftar açmaya bekliyoruz. Deprem dolayısıyla şehrimizde olan misafirlerimizin de burada olmaları bizleri onurlandıracaktır. Tüm vatandaşlarımızla bu güzelliği paylaşmak istiyoruz. Allah yapmış olduğumuz ibadetleri kabul etsin. Sağlıklı, huzurlu bir şekilde Ramazan Bayramı'na ulaşmayı bizlere nasip etsin inşallah.” •HABER MERKEZİ

Bu haber 824 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...