Gülbirlik´te Kooperatif Genel Kurulları tamamlandı BİRLİK GENEL KURULU BAYRAM SONRASINDA YAPILACAK

27 Mart 2023 16:24

1954 yılında kurulan ve yaklaşık 5 bin ortağı bulunan Kısa adı GÜLBİRLİK olan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne bağlı 6 Kooperatifte Şubat ayında başlayan kongre süreci geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Birlik Genel Kurulu ise Ramazan Bayramı sonrasında gerçekleştirilecek.
Konuya ilişkin açıklama yapan GÜLBİRLİK Genel Müdürüleri Birliği Genel Müdürü Hasan Çelik; “2022 çalışmalarının değerlendirildiği kooperatif kongrelerinin olgun bir havada ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Birliğimize bağlı S.S. 168 Nolu Merkez Kooperatifimiz, 170 Nolu Keçiborlu Kooperatifimiz, 174 nolu İslamköy Kooperatifimiz,
177 Nolu Ağlasun Kooperatifimiz, 220 nolu Güneykent Kooperatifimiz ve 790 Nolu Aliköy Kooperatifi olmak üzere toplam 6 Kooperatifimiz bulunuyor. Kooperatiflerimizin tamamında kongrelerimizi tamamlamış bulunuyoruz.
Her bir kooperatif kongresinde yapılan seçimlerde 4 yıl boyunca görev yapacak yönetim kurulları belirlendi. Kongrelerimiz birlik ve beraberlik içerisinde geçti” dedi.
Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Kooperatiflerin kongrelerinin tamamlanmasıyla birlikte Gülbirlik Genel Kurulu'nun da Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceğini ve Genel Kurulda delegelerin oylarıyla Birlik Yönetim Kurulu üyelerinin belirleneceğini sözlerine ekledi.
HAVALAR KURAK
GİDERSE GÜLÇİÇEĞİ ERKEN AÇABİLİR.
Bu arada 2023 Gülçiçeği kampanyası ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Bu yıl havalar oldukça kurak gidiyor. Eğer böyle devam ederse bu durum Gülçiçeği için olumsuz olabilir, güller mevsiminden önce açabilir. Bizim tahminimiz bu yılki Gülçiçeği alım kampanyasının Mayıs ayında başlayabileceği yönünde ama bu durum tamamen hava şartlarına bağlı, bunu hep birlikte göreceğiz” dedi.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 809 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...