“TEKRAR ÇIKIŞA GEÇİP KAYBIMIZI TELAFİ EDECEĞİZ”

28 Mart 2023 17:03

Türkiye 2. Futbol Ligi Beyaz Grup'ta mücadele eden Ispartaspor'da 4-0'lık farklı Menemen mağlubiyeti sonrasında Teknik Direktör Hakan Yılmaz ile futbolcular Cemal Kızılateş ve Hüseyin Afkan tesislerde basın toplantısı düzenledi.
Teknik Direktör Yılmaz, Menemen mağlubiyetle ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:
“Bizim için zamansız belki de ligin en kritik mağlubiyetlerinden diyebiliriz. İçini doldurmak teknik olarak, mental olarak çok ifade şey ifade edilebilecek bir maç ama bizim hayatımızda bu tür mağlubiyetler ve galibiyetler var. Özellikle altını çizerek söylüyoruz; zaman zaman galibiyetlerde ve mağlubiyetlerde ifade ettiğim bir şey vardır. Ne galibiyette ne de mağlubiyette abartmamak, gerçekleri görmek ve bunun üzerine çalışmak. Biz kazandığımızda da, kaybettiğimizde de baktığımız tek şey teknik olarak daha fazla ne yapabiliriz, daha iyisini nasıl yapabiliriz, hataları nasıl telafi edebiliriz? Bunun derdine düşmemiz lazım. Biz aynı duruşta devam ediyoruz çünkü kazanan ve kaybeden takım aynı takım. Kazanan ve kaybeden teknik ekip aynı teknik ekip, aynı taraftar, aynı yönetim. Birliktelik kazanılan maçlardan sonra belki biraz yoğunlaşabiliyor ama kaybedilen maçlarda bu birlik ve beraberliğin azaldığını her zaman söyleriz. Bizim için kritik bir mağlubiyet, telafisi mümkün ancak bir yerlerden ekstra fonlar getirme zorunluluğumuz var. Yine ekstra bir galibiyet çıkarmamız lazım. Takım bunu yapabilecek güçte ancak mağlubiyetin temel nedenlerinden bir tanesi, 3 haftalık periyotta çok ciddi bir yükün binmesi ve çok dinlenmiş bir rakibe karşı oynadık. Biz Cumartesi, Çarşamba, Pazar üçlüsünden çıktık ciddi bir yük ile oynuyoruz. Kadromuz bu ve bu kadroyu mümkün olduğunun en iyisini kullanmaya çalışıyoruz”
Bir takım eleştirilerle de ilgili konuşan Yılmaz, “Ben bunların şaka olduğunu, şaka yaptıklarını düşünüyorum. Bizim zaten yapabileceğimiz tüm rotasyonu yaptığımız gerçeği gözümüzün önünde dururken, mağlubiyeti bekleyen samimiyetsiz kişilerin de bu anları beklediğini düşünüyorum. Bizim kadromuzun derinliği, sayısal durumumuz, alt yapıdan getirdiğimiz oyuncular, hepsinin göz önünde olduğunu düşünüyorum. Özünde maça giremedik. Mental yorgunluk ve fiziki yorgunluk da var işin içinde. Geçen hafta hatta bütün antrenmanları 60 dakikaya düşürdük, izni bir gün fazla yaptırdık, görüyoruz bazı şeyleri. Ama takımın çok geriden gelmesi ve buna bağlı olarak dra mental yorgunluk çok ciddi bir problem özellikle bunun altını çizmek lazım. Şimdi yenileme zamanı ve bu süreci çocuklara da öğretme zamanı. Bizim oyuncu grubumuzun tamamı tecrübeli oyunculardan oluşmuyor 20 yaş grubunda oynayan ve ilk 11'imizin yarısını kapsayan bir oyuncu grubumuz var. Çocukların böyle durumlarda kırılmaları, o mental gelişimi tamamlayamamaları temel problemlerden bir tanesi. Ama şu an bunları konuşmaya pek gerek yok” diye konuştu.
“TEKRAR ÇIKIŞA GEÇECEĞİZ”
Arnavutköy maçıyla da ilgili konuşan Teknik Direktör Yılmaz, “Şimdi içerdeki Arnavutköy maçına çok iyi hazırlanıp ekstra galibiyet çıkarmamız gerekiyor. Play-off hedefimiz tekrar istediğimiz sürece gelmesi için ekstra bir şeyler yapmamız gerekecektir. Oyunun içinde sorunları gördük ve onlarla ilgili çalışmaları yapıyoruz. Arnavutköy maçına iyi hazırlanarak içerde iyi bir galibiyetle tekrar yükselişe geçeriz diye düşünüyorum. Önceki aralığı iyi geçirdik. Mental olarak iyi olduğumuz bir dönemdi. Düzce maçı da çok sert bir maç oldu. Bu maçların fiziksel ve mental yorgunluğu bir yerden çıkacaktı. Ama ben açıkçası bu maçta değil başka bir yerde olsaydı yani onu telafi edebilecek bir yerimiz olsaydı. Ben bir yerde bir kırılma bekliyordum. Çok zamansız bir mağlubiyet oldu bizim açımızdan. Şimdi bunu da aynı geçen haftaları telafi ettiğimiz gibi telafi etmemiz lazım. Şimdi bunun planına, derdine düşeceğiz. Ama dediğim gibi maçın içinde bir türlü maça giremememiz, rakibin çok dinlenmiş olması kötü oldu bizim için. Buna yapabilecek bir şey yok. Bizim fikstürümüz değiştiğinde nasıl çok zorlandıysak, bu tür kırılmalar olabilir. Biz ligin son 2-3 haftası amaca ulaşmış olabiliyoruz zaten.
Bunu değerlendirdiğimizde yapacağımız tek şey ekstra bir yerden çıkartmak ve böyle telafi etmek” dedi.
“GERÇEK TARAFTAR ZATEN BUNLARA PRİM VERMİYOR”
Eleştirilerle ilgili konuşan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:
“Ben bu konuda Isparta spor taraftarının, bilinçli bir taraftar olduğunu düşünüyorum. Ancak her camiada kendi istekleri doğrultusunda, kendi duygu rauntları veya kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden insanlar var. Bunlar yönetimler içinde de oluyor, tribün içinde de oluyor. Aslında galibiyette üzülen, mağlubiyette sevinen profiller var. Bunlar her camiada var. Gerçek taraftar zaten bunlara prim vermiyor. Örneğin oyuncu girseydi, bu oyuncu çıksaydı gibi söylemleri gerçek taraftarımızın ve bu işin içinde olup gönülden destekleyen insanların gerçekleri gördüğünü biz biliyoruz. O noktada bunlara çok takılmama taraftarıyım ben. Her söylenenin peşinden gidersek takımla ilgilenemeyiz. Takım kadromuz belli, içindeki takım oyuncular kullanabileceğimiz oyuncular, hepsi belli. Takımın içinde ki oyuncu ne oynar ne oynamaz hepsini iyi biliriz.
Penaltı konusuna gelince, Düzce maçındaki penaltı net penaltı. Bu 2 maçtaki penaltı ise zaten hem kendi hakem arkadaşlarımız hem yorumcular ikisinin de penaltı olmadığını söylüyorlar. Ama düdük bizde değil. Dün akşam yönetim kurulundaki yöneticilerimiz, başkanlarımız bununla alakalı başvuruda bulunacaklarını söylediler. Maalesef biraz takımın aşağıdan uzak olması sanırım hakemleri biraz etkiliyor. Daha rahat davranıyor olabilirler. Şuan için hakemlerle alakalı ne söylesek yerini bulmaz.
“TELAFİ EDECEĞİZ”
Federasyonda çalıştığımız dönemde bunlarla çok fazla iç içe olduğumuz için ceza verileceğini biliyordum. Sadece bir ihtimal savunmamızdan kaynaklı olarak. Açıkçası bizim içerde iyi bir iç saha takımı olduğumuz gerçeğini taraftarlarla bağdaştırarak söylüyoruz. Kendi sahamızda mağlubiyetimiz Urfa haricinde yok. Bizim taraftara ihtiyacımız var. Bizim gibi şehirlerde taraftarlara daha çok ihtiyaç var. Taraftarın maçtan önce oyuncuyu çağırması bile çok önemli bir şey. Bu tür şeyler çok etkiliyor. Onların yokluğunu kesinlikle hissedeceğiz. Ama çeşitli organizasyonlarla bu maçı bizimle birlikte yaşayabilirler. Ligi seyircimiz ile birlikte bitireceğiz diye düşünüyorum. Şunu söylemek istiyorum: Bu bizde bir kırılmaya neden oldu, çok üzdü. En çok üzüldüğüm maçlardan bir tanesidir. Sonuçtan bağımsız olarak söylüyorum. Olmaması gereken bir mağlubiyet. O yüzden bir yerde telafi etmemiz lazım. Şunu net olarak söylemek lazım: bize 2 maç serisi yetiyordu şimdi bu seri 3-4'e çıktı, bunu yapmak zorundayız.”
Futbolculardan Cemal Kızılateş ise “Takımı tanıyamadım. Ders çıkaracağız. Arnavutköy maçı seyircisiz oynanacak. Bu maçı mutlaka alacağız” dedi
Takımın önemli isimlerinden Hüseyin Afkan da, “Oyunumuzu oynama çalışacağız. Kalan 9 maçı da planladığımız bir şekilde alarak Play-Off'a kalacağız” diye konuştu.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...