36 BİN MEYVE FİDANI DAHA DAĞITILACAK

7 Nisan 2023 16:34

Isparta Belediyesi, şehrin dört bir yanını meyve ağaçlarıyla donatmak için geçtiğimiz hafta 'Fidanlar Bizden Meyveler Sizden' sloganıyla ücretsiz meyve fidanı dağıtımı gerçekleştirmişti. Belediye binası önünde yapılan fidan dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi göstermiş, bu dağıtımda ayva, armut, elma, badem ve kirazdan oluşan 36.000 adet meyve fidanı dağıtılarak, toprakla buluşması sağlanmıştı.
Isparta Belediyesi, daha yeşil bir Isparta için yeniden meyve fidanı dağıtımı yapacak. 8 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan etkinlikte vatandaşlar istedikleri meyve fidanını alabilecekler. Belediye binası önünde gerçekleştirilecek olan meyve fidanı dağıtımı saat 10.00-17.00 arasında yapılacak.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, dağıtılan meyve fidanlarının kaliteli olduğunu belirterek, meyve fidanı dağıtımına destek veren firmalara teşekkür etti.
Başkan Başdeğirmen, 36.000 adet fidana ek olarak 25.000 bin adet fidanın daha cumartesi günü vatandaşlara dağıtılacağını kaydetti. Başdeğirmen, “Bu fidanlar son derece kalitelidir. Cumartesi günü saat 10.00-17.00 arasında belediyemizin önünde bu fidanları dağıtacağız ve toprakla buluşturacağız. Ayva, elma, armut, erik ve kiraz fidanlarını dağıtacağız. Bunlar bodur ve anaç fidan. Bunlar ihraç fidanlarıdır. Boylu ve çok güzel. Bunlar 2 sene içerisinde meyve verecektir. Vatandaşlarımız bahçelerine bu fidanları dikerek değerlendirebilirler” ifadelerinde bulundu.
•ERKAN SARIYILDIZ

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...