“S.D. Havalimanını Kargo Taşımacılığına Açmalıyız”

17 Nisan 2023 17:04

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Börekçi, İYİ Parti Milletvekili Adayları Prof. Dr. Timuçin Kodaman, İsmet Yılmaz, Faruk Torun ve parti üyeleriyle birlikte Isparta Baro Başkanı Av. Ünsal Çankaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Ali Savcı ve Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin'i ve yönetimlerini ziyaret Etti.
ISPARTA BAROSU'NA ziyaret
Isparta Baro Başkanı Ünsal Çankaya'ya yaptığı ziyarette hukukun ve adaletin öneminden bahseden Milletvekili Cesur, “Türkiye'de bugünlerde çok büyük bir kaygı var, hukuksuzluk var, yoksulluk var. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener önderliğinde İYİ Parti'nin kuruluş amaçlarından biri ve en önemlisi hukuk sistemimizin Cumhuriyetin kuruluş amacına göre işlemesi ve adaletin dağıtılmasıdır. Görev aldığım 5 yıllık süreçte hemen her konuda problemleri dile getirirken mutlaka hukuk ve adalet diyerek altını çizmişimdir. Bugün hukuku ve adaleti önemseyen, ömrünün tamamını hukukun üstünlüğü ve demokrasiye adamış bir adamın, Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'in yanında ömrünün çoğunu geçirmiş birisi olarak karşınızdayım. İstiyoruz ki Türkiye adil yönetilsin, insanlar mutlu olsun, yaşam kaygısı gütmesin, yarınlarına umutla baksın. Günümüzde bu söylediklerimizden çok çok uzağız. Ancak bunu liyakatli insanlarla mümkün kılacağız. Büyük Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin ilkelerini kendinize ilke edinmiş bir partiyiz ve hiçbirinden vazgeçmeyiz. 21 yılda mevcut iktidarın Türkiye'ye verdiği zararların, bugün vatandaşın ülkede huzurla yaşayamaz halde olmasının gerisinde büyük bir dezenformasyona uğramış hukuk sistemi bulunmaktadır. Adaletin dağıtılması bugün şaibeli hale gelmiştir. Mahkemelerden çıkan kararların insanlar nezdinde müdahalede edilmiş karar gibi düşünülmedi ve bu şaibenin olması bile işleyen hukuk sisteminde kabul edilemez. Dolayısıyla hukukun üstünlüğü ilkemizin üzerine düşen bu kirli örtüyü, bu pası temizlemek zorundayız.” dedi.
Görev süresince Isparta Barosuyla birlikte uyumlu bir çalışma içerisinde bulunduklarını aktaran Cesur, “İYİ Parti iktidarında Isparta'mızdaki sorunlarda sizlerle istişare etmeye devam edeceğiz. Ülkemizin hukuk sistemindeki eksiklikleri sizinle düzelteceğiz. 5 yıldır birlikte güzel çalışmalarımız oldu. Sizlerden aldığımız sorunları da meclise taşıdık. Baroların bölündüğü dönemde Isparta Baro Başkanımız Sayın Ünsal Çankaya ile birlikte meclisin önünde sabahlara kadar nöbet tuttuk. Isparta için bu birlikteliğin devam etmesini istiyoruz. İYİ Parti olarak artık iktidar oluyoruz. Bunun mutluluğuyla; sizin sorunlarınızı çözme sözünü de vermek için buradayız.” diye konuştu ve sandık güvenliği ile ilgili İYİ Partinin çalışmalarını anlattı.
Seçimlerin ülkemize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Isparta Baro Başkanı Ünsal Çankaya ise, “Nazik ziyaretinizden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Bir ay sonra yapılacak olan seçimlerin ülkemize yakışır bir şekilde demokratik bir ortamda sağlıkla ve huzurla tamamlanmasını temenni ediyoruz. Kendilerine çıkmış oldukları bu yolda başarılar diliyoruz. Milletvekili adaylarımızın hem Isparta'mız hem de ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” ifadesine yer verdi.
“ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZİN EMRİNDEYİZ ”
Isparta Barosu'nun ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine geçen Milletvekili Cesur ve heyet Isparta Şube Başkanı Ali Savcı ve Dernek üyeleriyle bir araya geldi.
Sözlerine 14-20 Nisan Şehitler Haftasına değinerek başlayan Milletvekili Aylin Cesur, “Birliğimiz, beraberliğimiz ve bağımsızlığımız uğruna mücadele veren aziz şehitlerimizi Şehitler Haftasında rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Türk milletinin nezdinde çok kıymetlisiniz ve baştacımız, emanetsiniz bize. Bunu her zaman dile getiriyoruz. Bugüne kadar yaşadığınız tüm sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdık. Zaman zaman talepleriniz kısmen karşılandı ve iyileştirmeler olabildi bu sayede. En son geçirdiğimiz yasa ile de bir miktar düzenleme yapıldı ama yetmez. Bu vatan toprakları için canını vermiş şehitlerimizin, vücudunun herhangi bir uzvunu vermiş olan gazilerimizin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet devam etmesinde yeri çok büyük. Biz bugün de buraya sizin emrinizde olduğumuzu söylemeye geldik. Tüm şehit ailelerimiz ve gazilerimiz hiçbir şekilde talepkâr olamayacak kadar devlet tarafından sahiplenilmesi gerekiyor. Şehit Ailesinin eksikleri olması, gazimizin protez sorunu yaşaması, bir utanç bizim için ve bu utancı bitireceğiz az kaldı. Bugüne kadar size ne zaman başvursak bizleri doğru yönlendirdiğiniz ve ailelerin problemlerine de ciddiyetle yaklaştığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Dernek Başkanı Savcı da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın vekilimin de bahsettiği gibi mecliste bizimle ilgili bir konu varsa, bizler için analar ağlamayacaksa, gazilerimiz uzuvlarını kaybetmeyecekse bu hiçbir partinin ayrımı olmamalı. Gerek soru önergesi gerek kanun teklifinde hemfikir olunması gerektiğini düşünüyorum. Yapılan her çalışmada ülkenin bekası için anne ve babalar evlatlarını toprağa verebiliyorsa, benim kader arkadaşlarım kolunu bacağını kaybediyorsa bunlar mecliste hiçbir şekilde bekletilmeden sosyal haklarımızın teslim edilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Başkan Savcı milletvekili adaylarına da başarılar dileyerek, “Gerek özel günlerimizde gerekse diğer günlerde bizleri unutmadığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.
ITB ZİYARETİ:
Son olarak da Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin ve ekibine ziyarette bulunan Milletvekili Aylin Cesur, Süleyman Demirel Havalimanının yaş meyve sebze taşımacılığına açılması gerektiğini söyledi.
Milletvekili Cesur, sözlerini şöyle sürdürdü; “Isparta Ticaret Borsası olarak çok önemli bir görev üstlenmiş durumdasınız. Çare bekleyen insanlarımızı aydınlık günlere ve çareye kavuşturmanın yolu iş birliğinden geçiyor. Beraberce proje üretmekten ve bunları uygulamaktan geçiyor. Üstlendiğiniz bu önemli görevin fonksiyonlarını daha rahat yerine getirebilmeniz için ve sorumluluk alanınızdaki kitlenin sorunlarını çözmek için yola çıkan bir partiyiz. 5 yıldır gerek vatandaşlarımızın gerekse de kurumlarımızın talepleri doğrultusunda meclise sunduğumuz çalışmalar maalesef iktidar tarafından çözüme kavuşturulmadı, her defasında reddedildi. Bazı çalışmalarımız sonuca erişti ama sonuçlanmayan çalışmalarımız şu an arşiv olarak birikti.
Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'in evladı olarak buradaki tüm vatandaşlarımızın sorununu çözmek için projelerimizin hazır olduğunu söylemekten şeref duyuyorum. Baba'nın hemşerileri susuzluk yaşıyor, su bulsa öyle yüksek ki tarlasını sulamak, enflasyon ve pahalılık altında eziliyor çiftçimiz. 15 Mayıs sabahında bahara uyanacağız. Hasada başlayan çiftçilerimizin, köylülerimizin artık yüzleri gülecek. Artık elmamızı, gülümüzü, kirazımızı, karanfilimizi, lavantamızı dünya piyasasında daha fazla yer edinmesi için ne lazımsa yapacağız.
Tarım sektörünün en önemli unsuru da gıda sanayisidir. Bu konuda yatırımcıların önündeki engelleri kaldırmalıyız. Isparta Süleyman Demirel Havalimanını yaş meyve sebze taşımacılığına açmalıyız. Bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek, kalkındıracak farklı bir endüstri kazandırmalıyız. Bilim insanlarının ve ziraat mühendislerinin aktif rol aldığı bir ortamı sağlamalıyız. Hayallerimize erişmek için birlikte yapacağımız projelerimiz çok önemli. İnşallah seçim sonunda iktidara gelip, verilen sözlerin nasıl tutulduğunu göstereceğiz. Bizlere verilen temsilin karşılığını halkımıza fazlasıyla vereceğiz.
TBMM görüşmeleri bittikten sonra kanun teklifi vererek geldim Isparta'ya. Son verdiğim iki kanun teklifinin biri gül üreticisinin desteklenmesiyle ilgili. Verilen desteklerin belli bir standart dahilinde orantılı olması ve kurumsal hale getirilmesi için kanun teklifi verdik. Üreticilerimizin şartlarında ciddi iyileştirmeler yapmak üzere ilerleyen süreçte onlarla bir araya geleceğiz.
Bir diğer kanun teklifim de yine çiftçimizle ilgiliydi. Çiftçi kayıt sisteminde çok büyük bir borç var. Üretici ciddi bir borcun altına girmiş. Bu borçların faizinin silinmesine yönelik bir çalışma yapılması için kanun teklifi verdik. Bu iktidarla bu sorunları asla çözemeyeceğiz. Bütün bunları çözmek için biz varız, liyakat sahibi kadrolarımız var. Biz Isparta'daki tüm kurumlarımızla uyumlu bir çalışma içerisinde olacağız. Her türlü iş birliğine ve çiftçimizle ilgili projeye desteğe hazır olduğumuzu beyan etmek istiyorum.”
ŞAHİN: “ISPARTA SEVDALISI TÜM ADAYLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM”
'Tarımla büyüyen Isparta' hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin ise, “Çalışmalarımızın başarıya ulaşabilmesi için tüm paydaşların el ele verip aynı yolda yürümesi gerekmektedir. Önümüzdeki süreçte Isparta sevdalısı tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Bireysel değil toplumsal sorunlara değinen milletvekillerimize başarılar diliyorum. İyi ve aydınlık günler bizim olsun inşallah. Nazik ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bu haber 745 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...