“Bölgesel ve sektörel teşviklerle sorunların üstesinden geleceğiz”

18 Nisan 2023 16:16

CHP Isparta Milletvekili Adayları Hikmet Yalım Halıcı, Tamer Cantekin, Hüseyin Yıldızhan ve Hatice Yıldız, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini ziyaret etti.
Ağırlıklı olarak kentin ekonomik sorunlarının konuşulduğu buluşmada Milletvekili adayları, kent ekonomisi ile ilgili değerlendirmeler yaptı.
Milletvekili Adayı Yalım Halıcı, “Isparta yanlış teşvik politikaları yüzünden büyük bir handikap yaşıyor. Yatırımcıyı Isparta'da tutamaz duruma geldik. Bölgesel ve sektörel teşviklerle bu sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.
Milletvekili Adayı Hatice Yıldız da ITSO'nun Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından birisi olduğunu kaydederek “Isparta'da ihracatın artırılması gerekiyor. Bu konuda ihracatçımızın da önünü açacak bir takım yönetmelik değişikliklerine ihtiyacımız var. Yine teşviklerle ilgili sorunlar var.
Bu konularda sanayicimizin bilgilendirilmesi gerekiyor. İşte bu noktada da ITSO çok önemli bir hizmetin öncüsü aslında. Isparta'nın turizm, girişimcilik, tarım gibi birçok alanda bölge illeriyle rekabet gücünün artırılması gerekiyor. Isparta'nın nitelikli bir kalkınma hamlesine ihtiyacı var” dedi.
Milletvekili adayları,
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile istişare halinde büyük atılımlar için
çalışacaklarını kaydettiler.

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...