“ Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin başladığı 104. Yıldönümünü bizler aynı inanç ve kararlılıkla kutluyoruz”

19 Mayıs 2023 16:06

“Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda milli mücadelenin başlangıcı sayılan 19 Mayıs 1919'da tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı bağımsızlık mücadelesi; tüm olanaksızlıklar içinde umutsuzluğa düşmeyen Türk ulusunun; azim, inanç ve kararlılığı ile zafere ulaşmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'a çıktığı günü “Ben, 1919 senesi Mayıs'ı içinde Samsun'a çıktığım gün elimde, maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım. Ben Türk ufuklarından bir gün kesinlikle bir güneş doğacağına, bunun hararet ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç çıkacağına o kadar emindim ki bunu âdeta gözlerimle görüyordum.” diyerek tam bağımsızlığa, milli egemenliğe ve Türk ulusuna olan inancını dile getirmiştir.
19 Mayıs 1919 tarihi Türk ulusu için bir dönüm noktası olmuş, Atatürk'ün önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı'yla, emperyalizme karşı büyük zafer kazanılmıştır.
Emperyalistlerin dayattığı manda ve himayeyi reddedip ulusal kurtuluş mücadelemizin başlatıldığı günün 104. yıl dönümünü; bizler de aynı inanç ve kararlılıkla kutluyoruz. Kuvayı-ı Millîye ruhuna; tam bağımsız, laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne inanan bizlerin umutsuz olmaya hakkı yoktur. Ebedi önderimiz Atatürk, ulusumuza en zor koşullarda bile umutsuz olmamayı öğretmiştir. Bugün içinde bulunulan sorunların çözümü için Cumhuriyet'in kuruluş yıllarına bakmak, Atatürk'ün büyük Nutkunu okumak gerekmektedir.
Gün; emperyalizme, antidemokratik uygulamalara, bağnazlığa, ihanete ve cehalete karşı ufak bir tereddüte dahi düşmeden çok daha güçlü bir şekilde mücadele etme günüdür.
Genel Sağlık-İş; laik, çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin tam bağımsızlığını, Atatürk ilke ve devrimlerini koruma ve savunma kararlığındadır.
Bu inançla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mızın 104. Yıl Dönümünü kutluyor, başta Ebedi Önderimiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ulusal kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını minnet ve saygıyla anıyoruz.”

Bu haber 698 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...