HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ

30 Mayıs 2023 16:08

2023 yılında hacca gidecek vatandaşlara yönelik "Hac Eğitim Seminerleri" gerçekleştirildi.
Isparta Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminerde hacı adaylarına hitap eden İl Müftüsü Bayram Şahin, "İlimizden 2023 yılında hacca gidecek hacı adaylarımız için, merkez başta olmak üzere 7 ilçemizde de Hac eğitim seminerleri düzenliyoruz. Eksiksiz bir hac ibadeti için hac öncesi eğitim seminerleri son derece önemli. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımızdan gelen talimatlar çerçevesinde hacı adaylarımıza yönelik eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Hacı adaylarımız yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor. Ben şimdiden hacca gidecek hacı adaylarımızın, mebrur bir hac yapmalarını, gidemeyip bekleyen kardeşlerimizin de en kısa zamanda gitmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.
Seminerde hacı adaylarına hitap eden DİB Başkanlık Vaizi Dr. Harun Dündar Kahraman ise, ''Hac ibadeti yaptığımızda küçük şeylerle birbirimizi kırmayalım. Basit şeylere takılıp bu ibadeti zedeleyecek herhangi bir şeye asla fırsat vermeyelim. Haccımız mebrur olsun'' ifadelerini kullandı.
Seminerde İl Müftü Yardımcıları Seyit Böğet ve Halil Taş ''Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki, "Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık" ve Yapılış İtibariyle Haccın Çeşitleri" konularında hacı adaylarını bilgilendirdi.

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...