“İHRACAT HEDEFİMİZ 40 MİLYON DOLAR”

5 Haziran 2023 16:42

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetimi, Uluslararası Gül Festivalinde anlamlı bir törene imza attı; gül sektöründe en fazla ihracat yapan ilk 10 firmayı plaketle onurlandırdı. ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik hem ekonomiye hem de gülün tanıtımına katkıda bulunan firmalara teşekkür etti.
Festivalin ilk akşamında ITSO Yönetimi tarafından gül sektöründe faaliyet gösteren, istihdam sağlayan ve en fazla ihracat yapan firmalara plaket takdim edildi.
Konser öncesinde gerçekleştirilen törene Isparta Valisi Aydın Baruş, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, ITSO Başkan Yardımcıları Şakir Uygun, Hüseyin Dede ve Meclis Başkanı Ethem Erkan Kader katılırken konser alanını dolduran binlerce vatandaş da eşlik etti.
Gülün hem ekonomik hem de turizm bakımından Isparta'ya çok büyük katkılar sağladığını ifade eden Isparta Valisi Aydın Baruş, Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlarımızı Isparta'nın güzelliklerini görmeye, gül bahçelerini gezmeye ve gül kokusunu almaya davet etti.
Vali Baruş; “Gül yağı üretiminde önemli paya sahip olan ve ihracata büyük katkı sağlayan iş insanlarına ve üretim yapan çiftçilerimize ödüllerini takdim edeceğiz. Ödülleri için kendilerini tebrik ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarının da Isparta'ya çok daha büyük katkılar sağlayarak devam edeceğine yürekten inanıyorum.” dedi.
İHRACAT HEDEFİMİZ
40 MİLYON DOLAR
Gül sektörünün Isparta için büyük önem arz ettiğini aktaran Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik ise bu alanda yılın ilk çeyreğinde 10 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini, yıl sonunda toplam 40 milyon dolar ihracata ulaşacaklarını söyledi. Başkan Çelik, törende yaptığı konuşmasında; “Geçen yıl verilerine göre 35 milyon dolardan fazla ihracat rakamına ulaşılan sektörde
2023 yılı Nisan ayına kadar 10 milyon dolar civarında bir rakama ulaşılmıştır. Yeni başlayan hasatlarla birlikte 2023 yılı sonunda ise 40 milyon dolar rakamlarına ulaşacağımıza inanıyoruz. Dış dünyada özellikle gül ürünlerinin tanıtımı yönünde
Ticaret ve Sanayi Odası olarak çalışmalarımız devam etmektedir. “Gül yağı ve gül ürünleri açısından özellikle Uzakdoğu'da önemli bir pazar olduğunu düşünüyoruz. Nisan ayı içerisinde Çin'den bir heyet gelerek ihracatçılarımız ile bire bir görüşmeler gerçekleştirdik. Bu tür projelerimiz önümüzdeki aylarda da devam edecektir. Son olarak, bugün plaketlerini vereceğimiz firmalarımıza, sektörün büyümesi, ilimizin tanıtımına sağladıkları katkı, yarattıkları istihdam ve ihracat rakamlarının artışında gösterdikleri başarılarından dolayı tebrik eder öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Yeni sezonun ve festivalimizin tüm üreticilerimize, sektörde faaliyet gösteren firmalarımıza, Isparta'mıza ve misafirlerimize hayırlı olmasını diler bereketli hasatlar diliyorum.”
Konuşmaların ardından gül sektöründe en fazla ihracat yapan firmalara plaketleri takdim edildi.

 

ÖDÜL ALAN FİRMALAR
1- Robertet Gülyağı ve Itriyat Sanayi LTD. ŞTİ.
2- Sebat Gülyağı ve Uçucu Yağlar Kozmetik İnşaat Makine Turizm Ticaret LTD. ŞTİ.
3- Birleşik Gül Yağı ve Uçucu Yağlar Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.
4- ERÇETİN Gülyağı Sanayi ve Ticaret A.Ş.
5- Gül-Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Koop.Birliği (GÜLBİRİK)
6- ROSENSE Kozmetik ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
7- Aydın Gülyağı Uçucu Yağlar Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret LTD.ŞTİ.
9- GÜLSHA Kozmetik Sanayi ve Ticaret A.Ş.
10- Biolandes Gül Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...