“BURASI ÖNEMLİ BİR SOSYALLEŞME ALANI’’

24 Temmuz 2023 16:29

Isparta'nın Eğirdir İlçesinde bulunan tarihi Pınar Pazarı bu yıl coşkulu başlayan konserler ve Yörük Göçü ile başladı.
Pınar Pazarı alanında gerçekleşen konserde Ozan Nihat ve Türk Halk Müziği sanatçısı Arzu Gök verdikleri konserle vatandaşları coşturdu.
Vali Aydın Baruş Pınar Pazarı'na gelerek tarihi pazarda kurulan Yörük çadırlarını ziyaret ederek mehteran ve develerle gerçekleşen temsili Yörük Göçü yürüyüşüne katıldı.
Isparta Valisi Aydın Baruş tarihi Pınar Pazarı'nın ilk gününde pazarcı esnaflarını da ziyaret ederek yenilenen ve kurulan yeni stantlardan ötürü vatandaşların ve esnafların memnuniyeti ile karşılaştı.
Program sonunda açıklama yapan Isparta Valisi Aydın Baruş; 'Bu yılki Pınar Pazarımızın açılışını Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla hep birlikte yaptık. Burada çalışan tüm esnafımıza Allah bereketli kazançlar nasip etsin. Bu Pazar 800 yılı aşkın zamandır bu topraklarda kuruluyor. Burası önemli bir sosyalleşme alanı. Bugünde burada görüyoruz sadece çevre ilçelerden değil, Antalya ve çevresinden gelen Yörükler de var, bu geleneklere sahip çıkmak lazım. Bu Pazar yılda 8 hafta açık kalıyor, kebaplar yapılıyor, et ve süt mamülleri getiriliyor. Bu geleneğin yaşatılmasında büyük emeği olan Eğirdir Belediye Başkanı ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Burayı yaşatan esnaflarımıza da teşekkür ediyor, bu geleneği gelecekte de yaşatalım.' ifadelerini kullandı

Bu haber 541 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...