“Bahçenizdeki domates fidanını sulamak için su kullanmayın, pazardan almanız daha ucuza gelecek”

23 Ağustos 2023 16:58

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mahalle Meclisi Toplantılarıyla vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Şehrin daha yaşanabilir bir hale getirilmesi amacıyla vatandaşlarla yapılan istişare toplantılarında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e çocuk ve gençlerin de ilgisi yoğun oluyor. Çocuklar ve gençler Başkan Başdeğirmen'le hatıra fotoğrafları çekilirken, Başkan Başdeğirmen'de toplantılara gittiği Türkiye'nin ilk milli ve yerli aracı TOGG ile çocukların deneyim yaşamasını sağlıyor.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen son olarak da Muzaffer Türkeş Mahallesinde vatandaşlarla buluştu.
Mahalle Muhtarı İlker İbrahim Köse mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Başdeğirmen'e teşekkür ederek, plaket takdiminde bulundu.
Muhtar Köse, mahallelerinde daha önce okul, sağlık ocağı bulunmadığına dikkat çekerek Başkan Başdeğirmen'in bunlar için arazi tahsislerini yaptığına ve sosyal tesisin yenilenerek modern hale getirildiğine değindi. Mahalle Camisinin çevre düzenlemesinin en iyi şekilde yapıldığını aktaran Köse, eski Merko kavşağını sinyalizasyona kavuşturulduğunu ve kazaların önüne geçildiğini dile getirerek, “Allah razı olsun. Başkanımızın gayretleriyle mahallemize 2 adet semt spor sahası kazandırıldı. Pazaryeri lavaboları eskiydi, başkanımızdan yenilenmesini istedik, 'esnafımız bizim baş tacımızdır' dedi ve yenilendi. Temizlik konusunda çok iyi hizmet aldık. Sağlık Ocağımız başkanımız sayesinde oldu, inşaatı devam ediyor, kasım ayı sonunda teslim alacağız. Başkanımıza tüm hizmetleri için şahsım ve mahallem adına çok teşekkür ederim” dedi.
Amaçlarının Isparta'nın bir basamak daha ileriye gidebilmesi ve daha yaşanabilir hale getirilmesi olduğuna değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de “Belediyenin sadece asli görevlerini yapmakla yetinmeyip, tüm halkımızın her türlü ihtiyacını, evinde saçını, tırnaklarını kesecek kadar, kurbanını kesecek, ambulansla gidebileceği yerlere götürebileceğimiz kadar, engelliyse engelline mani olan her şeyi kaldırabilecek kadar ve bunun gibi daha birçok hizmeti vermek için mücadele eden bir ekibiz. Yüce Rabbim inşallah yapmış olduğumuz bu çalışmaları sizlerle beraber daha iyilerini yapmayı nasip etmesi” dedi.
Vatandaşların su konusuna ilişkin sordukları soruları da cevaplayan Başkan Başdeğirmen; “Kurak bir zaman geçiriyoruz, gölümüzde suyumuz azalıyor. Türkiye genelinde tüm barajlarda hemen hemen bitmeye yakın bir suyumuz var. Sayın Cumhurbaşkanımız suyla alakalı uyarılarda bulundu, Türkiye genelindeki sorundan bahsetti. Suyun en az şekilde kullanabileceğimiz ortamları oluşturmamız gerekiyor. Birçok ilde kısıtlı su verilmeye başlandı, bizler bugünleri yaşamak istemiyoruz. Bu bölgede bahçeli evlerimiz var, sizlerden ricamız bahçeye dikilen 3-4 domates fidanı, marul, maydanozu sulamak için anormal derecede su tüketiyoruz. Lütfen onları yapmayalım, pazardan alalım. Pazardan alsak 100 liralık domates tüketiriz ancak şuna inanın ki, o domatesi bahçemden alayım taze taze yiyeyim diye bin liralık su tüketiyorsunuz. Evet siz suya bin lira vermiyorsunuz. Çünkü biz suyun tonunu bir liradan veriyoruz. Türkiye'de suyun tonu bir lira olan tek il Isparta'dır. Ucuz diye lütfen bunu hor kullanmayalım. Su medeniyettir, su olmayan yere temizlik girmez. Su olan yerde sağlık vardır. Suyu en ucuz şekilde kullanabilmeniz için biz size bunu sunuyoruz. Arabalarımızı yıkamayalım, bahçelerimizde sebze-meyve yetiştirmek için suyun kullanımına dikkat edelim. Bu yıl biraz daha dikkatli olalım” görüşlerinde bulundu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediyenin Kahramanmaraş depremine ilişkin yapmış olduğu çalışmalarını yakından takip ettiğini ve ISAK ekibiyle gururlandıklarını dile getiren bir vatandaşın Isparta'nın olası bir depreme hazırlıklı olup olmadığı ve bununla ilgili herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı yönündeki bir soruya da cevap verdi. Başdeğirmen, “Göreve geldiğimde ilk olarak Isparta'nın tamamının deprem analizi var mı? diye sordum” derken, yaptıkları çalışmaya ilişkin bilgiler verdi. Başdeğirmen, “Bütün inşaatlar kendi zemin etüdünü yaparak inşaata başlıyordu. Bizde Isparta'nın tamamının deprem etüdünü çıkarmamız lazım dedik. 44 mahallenin 440 noktasında etüt çalışması yaptık. Son ilavelerimizle bunu 450 adete çıkardık. Bunun yanında Isparta'ya nereden sel gelebilir, nerede heyelan bölgeleri var bunların da tespitlerini yaptık. Şehrin çeşitli noktalarında 6 adet hendek açarak fay izlerinin incelemesini gerçekleştirdik. Depremle ilgili yapılması gereken en önemli şeylerden biri hangi bölgenin daha sağlam olduğunu öğrenebilmek. Biz bunu öğrendik. Bizim de inşaatların demir donatılarında, statik çalışmalarda o binanın sağlam kalması için yapılması gereken perde betonlar, fore kazıklar, kat yükseklikleri gibi bunların hepsini detaylı bir şekilde çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz” görüşlerinde bulundu.
Tolgahan Çetintaş isimli bir vatandaş, toplantıya 70 daireli bir sitenin yöneticisi olarak katıldığını aktararak, belediyenin tüm müdürlükleri yönünden ne zaman bir telefon ettilerse hemen gelerek isteklerinin yerine getirildiğinden bahsetti. Çetintaş, “Allah razı olsun 15 dakika içerisinde gelerek her türlü hizmet verildi. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadık. Teşekkür ederiz” derken, meclis buluşmasına tüm vatandaşlarda mahallelerine getirilen yatırımlardan dolayı teşekkür ettiler.
Diğer taraftan söz alan çocuklarla, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen arasında ise gülümseten diyaloglar yaşandı. Esma Köse isimli bir kız çocuğunun voleybol oynamak için mini saha yapılması isteği ise anında karşılık bulurken, Başkan Başdeğirmen 'Filenin Sultanları geliyor' dedi.
Kenan Erman isimli bir çocukla Başkan Başdeğirmen'in Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG ile ilgili sohbeti de katılımcıları güldürdü. Başdeğirmen'in TOGG'a bindin mi? sorusuna Erman, “Bindim harika, Ferrari'den daha güzel” dedi. Başkan Başdeğirmen de alanda bulunan çocukların TOGG'a binip binmediklerini sorarak, “Bu araç sizin aracınız, ülkemizin aracı bu çok önemli” ifadesinde bulundu.

Bu haber 473 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...