“ BİR ZAMANLAR BURALAR PİKNİK ALANIYDI..”

16 Ekim 2023 16:22

Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı Cuma günü akşam saatlerinde görkemli bir açılışla hizmete sunulmuştu.
Açılışa Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Osman Zabun, AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Furkan Cem Er, önceki dönem AK Parti Milletvekili ve YSK Temsilcisi Recep Özel, MHP İl Başkanı Önder Topçu, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Süleyman Demirel Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterisiyle başlayan açılış programında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesinin gündüzüyle ve gecesiyle farklı anlar yaşattığını belirterek, bölgede uzun süren hummalı çalışmalar yapıldığını dile getirdi.
Bölgenin ilmek ilmek dokunduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, Isparta kamuoyunun Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesinin eski halini bildiğini ifade ederek,
“Daha önceleri burası atıl bir durumdaydı. Çocukluğumuzda buraya gelir zaman geçirirdik ancak sonrasında aileler buraya gelemez oldu. Bir zamanlar buralar piknik alanıydı fakat daha sonraları o özelliğini kaybetti. Özelliğini kaybeden yerlerden bir tanesi de Kirazlıdere'ydi. Kirazlıdere ile başladık, üst yoldan buraya kadar geldik. Burayı da vatandaşlarımızın hizmetine açtık” dedi.
Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı bölgesinin yeniden düzenlenmesinde kullanılan tüm malzemelerin belediyeye ait olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen,
“Üzerine bastığımız taşların hepsini belediyemizin fabrikasında ürettik. Ahşapları da biz ürettik. Alanın doğasıyla hiç oynamadık. Doğanın özelliği olan taş ve ahşabı burada kullandık. Gece gündüz demeden burada çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Onların büyük emeği var.
Başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz ve mesai arkadaşlarımızdan Allah razı olsun.”
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bölgede 49 bin 599 adet taştan Isparta'nın simgesi Köşe Göbek Halısı deseni oluşturduklarını, ahşap tünelden Bezirgan Yolu yaptıklarını, bölgedeki ağaçlara hiç dokunulmadığı gibi yeni ağaçlar ve bitkilerin dikildiğini söyledi. Başkan Başdeğirmen, “70 metreden düşen buraya yakışan şelale yaptık. Ağaçlara 3 bin adet aydınlatma yaptık. Havuz içerisine müziğe göre hareket edebilen fıskiyeler konuldu. Bölgeye kafe restoran inşa ediyoruz. 31 Aralık 2023 tarihinde restoranı açmayı hedefliyoruz. İçerisinde bin kişinin aynı anda yemek yiyebileceği bir restoran yapıyoruz” dedi.
Andık Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanının açılışına katılmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Yardımcısı Özgödek, “Özel şehir olduğunuzu Isparta'da yaşayanlar olarak fark edemeyebilirsiniz ama benim gibi 36 senedir Türkiye'nin birçok yerinde görev yapmış, belki tüm ülkeyi tanıyan birisi olarak şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki Isparta bambaşka bir il. Isparta huzurlu, barışçıl, insanıyla, tabiatıyla, hizmetleriyle mükemmel bir il. Geleceğin Şehri Isparta deniyor ama bence bugünün şehri Isparta gelecekte acaba daha nice güzelliklere sahne olacak inşallah diyerek bölgenin hayırlı olması temennisinde bulundu.”
Konuşmaların ardından yeni yüzüyle Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesi aydınlatmaları etap etap açılarak, vatandaşlara görsel şölen yaşattı. Görsel şölen havai fişek gösterileriyle devam etti.
Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanının çok güzel bir hale geldiğini ifade eden vatandaşlar, “Buraların daha önceki halini biliyorduk. Ailecek gelemiyorduk. Belediye Başkanımız sayesinde çok güzel bir görünüme kavuştu. Başkanımız şehrimiz için ne gerekiyorsa yapıyor, hizmetleri için teşekkür ederiz “ dediler.
Andık Deresi Bezirgan Şelalesi'nde çocuklar da unutulmadı
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve beraberindeki protokol ile çocuklar tarafından mini lunapark ile çay bahçesinin bulunduğu alanın açılış kurdelesi yapılan duanın ardından kesildi. Açılışın akabinde Başkan Başdeğirmen, mini lunapark alanında çocuklarla bir araya geldi, vatandaşlarla sohbet etti.
Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanının yeni halini çok beğendiklerini belirten vatandaşlar, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e teşekkür etti. Vatandaşlar, “Çok güzel yapmışsınız.
Çok güzel bir belediyeciliğiniz var. Doğaya uyumlu bir çalışma olmuş. Allah razı
olsun” dediler.

Bu haber 329 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...