“ Ülkemizin güçlü olması, başımızın dik olması için insan kaynağına yatırım yapmamız lazım. BUNUN EN ÖNEMLİ YOLU DA EĞİTİM”

17 Ekim 2023 16:39

Törene Vali Aydın Baruş, Mustafa Büyükkutlu, eşi Vesile Büyükkutlu, oğulları Hasan ve Abdullah Büyükkutlu, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Osman Zabun ve Hasan Basri Sönmez, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yalvaç ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma törenindeki ilk konuşmayı yapan Mustafa Büyükkutlu doğup büyüdüğü topraklarda böylesine hayırlı bir işe vesile oldukları için aile olarak çok büyük bir gurur yaşadıklarını söyleyerek okulda eğitim görecek öğrencilere başarı dileklerini iletti.
Konuşmasına temel atma törenine gösterilen ilginin gözlerini yaşarttığını söyleyerek başlayan Vali Baruş ise törene katılan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.
Vali Baruş konuşmasının devamında özetle “ 29 Ekim'de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 100. yılını inşallah hep birlikte idrak edeceğiz. Bu vesileyle; Arkamızda dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımızın özgürce göklerimizde dalgalanması için, minarelerimizden okunan ezanlarımızın ilelebet susmaması için, Türk Milletinin bu güzel Anadolu toprakları üzerinde izzet ve şeref içerisinde, başı dik olarak yaşaması için, dünyadaki tüm mazlum milletlerin yardımına koşacak büyük bir milletin varlığını devam ettirebilmesi için Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü olması lazım. Bir devletin bir milletin güçlü olması, sahip olduğu imkanlar yanında nitelikli insan kaynağına sahip olmaktan geçiyor. Bugün dünyada örneklerine baktığımız zaman, belki her türlü doğal kaynağa sahip, zenginliğe sahip ama insan kaynağını iyi yetiştirememiş, nitelikli insan gücüne önem vermemiş ülkelerin maalesef geride kaldıklarını ve dünyada söz sahibi olamadıklarını görüyoruz. Onun için ülkemizin güçlü olması, milletimizin başının dik olması için insan kaynağına yatırım yapmamız lazım. Bunun en önemli yolu da eğitim. Eğitim bir ülkenin geleceği, bir ilin geleceği, bir ilçenin geleceği ve çocuklarımızın geleceği. Eğitime yapılan yatırım, her türlü övgünün ve takdirin üzerindedir.
Nitekim sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitime vermiş olduğu önem sayesinde son yıllarda eğitime yapılan yatırımın payı önemli miktarlarda arttı. Tabii ki devletimiz çocuklarımızın daha sağlıklı ortamda eğitim alması, daha iyi öğretmenlerin nezaretinde eğitim hayatına devam etmeleri için elinden gelen her türlü imkanı seferber ediyor. Ama bunun yanında millet olarak bu devlet yatırımlarının ve imkanlarının yanında olduğumuzu da göstermemiz lazım. Burada hayırseverlerimizin katkısının büyük önem taşıdığını ifade etmek istiyorum. Şunu gururla söyleyebiliriz ki Isparta eğitim ve sağlık bakımından Sayın Milletvekilimizin de ifade ettiği gibi Türkiye'nin en önde gelen illerinden, bundan da gurur duyuyoruz ve bu ilk sıralarda olmayı devam ettirmemiz lazım. Bunun için de eğitim yatırımlarımız çok çok önemli. Bu münasebetle Mustafa Büyükkutlu beyefendinin ve saygıdeğer ailesinin Yalvaçımıza kazandırmak üzere niyetlendikleri bu okul binasının inşallah bir yıl içinde tamamlanmasıyla birlikte İmam Hatip Ortaokulumuz ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz proje okulunda eğitim öğretim hayatlarına devam etme imkanına sahip olacaklar. Bu güzel yatırım Yalvaç ilçemizde bir yıldız gibi parlayacak ve içerisinde yetişecek öğrencilerimiz ülkemizin geleceğine hizmet edecekler. Bu güzel yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Büyükkutlu ailemize çok çok teşekkür ediyorum. Minnetlerimizi sunduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.
Protokol konuşmacıları da hayırsever Büyükkutlu ailesine teşekkür ederek okulun ilçeye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular.
Konuşmaların ardından Mustafa Büyükkutlu Anadolu İmam Hatip Lisesinin temeli dualar
eşliğinde atıldı.

Bu haber 341 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...