“Süleyman Demirel Kültür Merkezi´ni hizmete biz açacağız”

5 Şubat 2024 16:37

İyi Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli, 31 yıl önce Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel tarafından temeli atılan Kültür Merkezi'nin atıl vaziyette bırakılmasına tepki göstererek “Ispartamızın yetiştirdiği en önemli değerine geçmişte her türlü saldırıp adını taşıyan bu eseri atıl halde bırakanlar hamaset siyaseti yapmaya devam ediyorlar” dedi.
31 yıl önce Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel tarafından temeli atılan Çevre Yolundaki Kültür Merkezi'nin içler acısı hali bir kez daha gündeme geldi. İyi Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli, Kültür Merkezi önünde yaptığı açıklamada, Süleyman Demirel'in adını taşıyan bu yatırımın bu vaziyette bırakılmasına tepki gösterdi Tekeli açıklamasında şunlara yer verdi;
“Evet tam 31 yıl önce Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel tarafından temeli atılan Kültür Merkezi'nin önündeyiz. Tam 31 yıldır bu bina atıl vaziyette bekliyor. Yıllardır, bir çok kuruma devredildiği halde hiçbir işlem yapılmadan kaderine terkedilmiş atıl bir vaziyette kamu kaynakları heba edilmiş. Bu bina Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in adını taşıyor. Ispartamızın yetiştirdiği en önemli değerine geçmişte her türlü saldırıp adını taşıyan bu eseri atıl halde bırakanlar hamaset siyaseti yapmaya devam ediyorlar. Kültür ve sanat açısından yıllarca konferans salonu, tiyatro vs. yapıların eksikliğini hissetmiş ilimizde böyle bir yapının kamuya kazandırılmamış olması ve 2019 seçim vaatleri arasında Kültür Merkezleri yapacağız şeklinde sözlerinin olması hamaset değil de nedir? Kendi kendiyle çelişen mevcut yönetimin yapmadığı bu hizmetleri inşallah göreve geldiğimizde biz yapacağız. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Demirel'in adını taşıyan bu binayı devralarak burayı hizmete biz açacağız.”

Bu haber 234 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...