“ BU KONUDA VATANDAŞLARIMIZIN DUYARLI OLMALARINI RİCA EDİYORUM”

6 Şubat 2024 16:56

Kan stokunun azaldığını öğrenmesi üzerine Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti teşkilatı ve Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte Kaymakkapı Meydanında bulunan Türk Kızılay Kan Bağış Merkezine giderek bağışta bulundular.
Kan bağışı ile ilgili bilgi veren Isparta Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Güzeldülkar ;
“ 6 Şubat depreminden sonra vatandaşların kan bağışında çok duyarlı davrandığını ve bu bağışların da hemen hemen tamamının da kullanıldığını söyledi.
Aşırı sıcak ile soğuklar ve Ramazan ayında kan bağışında azalma yaşandığını dile getiren Güzeldülkar, “Özellikle son 2, 3 aydır kritik kan stokumuz 50 bin civarında olması gerekirken 25-30 bin bandında seyrediyor. Ülke genelinde günlük 7-8 bin kan stoku kullanılıyor. Stokumuzun 3 gün içinde tükenme ihtimali var. Bu stoku artırmak için girişimlerimiz oluyor. Hastanelerde her gün kan ihtiyacı oluyor, kanında tek kaynağı insan olduğundan bu kanı bulmak zorundayız. Sayın Başkanım ve beraberindekilere buraya kadar gelerek destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz” dedi.
Türkiye genelinde kan stokunun azaldığını ve 3 gün hiç kan alınmazsa stokların tükeneceğini belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, “Bu çok hassas bir konu. İnsanın hayatta kalabilmesi için en önemli konulardan biri kandır. Kan stoklarının azalması bizleri de tedirgin etti ve AK Parti teşkilatımız ile belediye meclis üyelerimiz de hassasiyetlerini belirterek buraya geldik. Kan vermek için müracaat ettik ve birçok arkadaşımız şu anda kan veriyorlar. Kanın tek kaynağı insan, kan ihtiyacını başka bir yerden temin etmek mümkün değil. Bu sadece biz gönüllü vatandaşların bağışlarıyla oluyor. Önümüzde Ramazan Ayı var ve kan bağışçıları bu ayda düşüyor. Belediye olarak Kaymakkapı'da Kızılay Kan Merkezimize güzel bir yer tahsis etmiştik. Merkezimiz burada uygun ortamlarda kan bağışı alımlarını gerçekleştiriyor. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmaları noktasında ricada bulunuyorum. İnşallah bu hassasiyetimiz üst seviyede olur” görüşlerinde bulundu.

Bu haber 234 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...