ISPARTA 32 SPOR´UN GENÇLERİ ŞAMPİYON OLARAK MUTLU SONA ULAŞTI

9 Mayıs 2024 16:49

Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlediği U-19 Bölgesel Liginde şampiyon Isparta 32 Spor oldu.
U-19 Bölgesel Ligi'nde şampiyon Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanan finalde normal süresi 1-1 biten maçta Turgutluspor'a penaltı vuruşlarıyla üstünlük sağlayan Isparta 32 Spor oldu. Ligde üçüncü ise 1461 Trabzon FK'yı 2-1 yenen Bucaspor 1928 oldu.
VAR sisteminin uygulandığı müsabakaların ardından şampiyon takıma kupasını TFF Bilgi İşlem, Yazılım ve Futbol Turizmi Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Üçdan verdi.
İkinci takıma kupasını TFF adına İbrahim Gökhan Kasapoğlu takdim etti.
Diğer kupa ve madalyaları ise karşılaşmaları izleyen genç millî takım antrenörleri Soykan Başar, Sabri Sarıoğlu, Orhan Şam, Çağatay Şalap ve Erdal Güneş verdi. TFF Antalya Bölge Müdürü Sibel Bal da müsabakaları tribünden takip etti.
Isparta32spor U19 takımı, Antalya'da oynanan U19 Bölgesel Gelişim Ligi Türkiye Şampiyonası Turgutluspor'la karşı karşıya geldi. Maçın normal süresi 1-1 sona erdi. Karşılaşma direkt penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonunda Isparta 32 Spor, maçı 5-3 kazanarak mutlu sona ulaşmasını bildi.
Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada 45. Dakikada Kemal Bardak'ın golüyle öne geçen Isparta 32 Spor, soyunma odasına 1-0 önde girdi.
Isparta 32 Sporlu Merdan Yelken, karşılaşmanın 54. Dakikasında savunmanın hatasında skoru 2-0'a taşımıştı ancak gol 'Var Kontrolünde' ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.
Karşılaşmanın 70. Dakikasında Turgutluspor, Mehmet Sarı ile skoru 1-1'e taşıdı.
Isparta 32 Spor'da golü atan Kemal Bardak, 81. Dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Maçın normal süresi 1-1 sona erdi.
Karşılaşma direkt penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları boyunca Isparta 32 Spor, sahadan 5-3 galibiyetle ayrılarak şampiyon oldu
Pembe-yeşillileri finalde 32 Gençlik Taraftar Grubu da yalnız bırakmadı. Maç boyunca Akdeniz akşamları ve “Yeşil-pembe” tezahüratında bulunan taraftarlar, gençlere destek oldular. Pembe-yeşilliler, aldığı bu galibiyetle Türkiye
Şampiyonu oldu ve Isparta tarihinde önemli bir başarıya imza attı.
Bu arada Isparta32spor U19 takımı yeni sezonda U19 Elit B Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

TEBRİKLER
Isparta 32 Spor Başkanı
Gültekin Özdemir, TFF Bölge Gelişim U-19 Liginde şampiyon olmasından dolayı kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Özdemir, “Bugün bu şerefi bu onuru bize yaşatan U-19 genç takımımızı önce Süleyman DAĞLI Başkanımı çok başarılı hocalarımızı futbolcu kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum şerefiniz varolsun çok teşekkür ederim…”

Bu haber 315 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...