GÜL FESTİVALİ ETKİNLİKLERİYLE HAYATIMIZ RENKLENDİ..

31 Mayıs 2024 16:43

Gülün başkenti Isparta her yıl olduğu gibi bu Uluslararası Gül Festivaline ev sahipliği yapıyor.
Festival, Gül'ü şehrimize getiren, gül ile marka olmamıza vesile olan Müftüzade Gülcü İsmail Efendi'nin Gülcü Mahallesindeki kabri başında dualarla anılmasıyla başladı..
Isparta Uluslararası Gül Festivali başlangıç programı düzenlenen kortejle devam etti. Isparta Belediyesi önünden, Cumhuriyet Alanına kadar süren korteje Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri vatandaşlar katıldı.
Kortej boyunca vatandaşların üzerine simgesimiz gül serpildi, gülsuyu sıkıldı. Güllerin cadde ve sokakları süslediği korteje vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi.
Kortejde mehteran ekibi, okullar, engelli denekleri, sivil toplum kuruluşları, Belediye ekiplerinin yanı sıra halk oyun ekipleri ve sporcular yer aldı.
Festivalin bugünkü bölümünde saat 09.00'da Gül Koşusu düzenlendi. Koşuda dereceye girenlere ödül verilecek. Isparta Valiliği önünden başlayacak koşu 15 km'lik bir parkuru kapsayacak ve yine Valilik önünde son bulacak.
Bugünkü akşam bölümünde ise saat 20.00'da BAŞKAL ve ardından saat 21.00'da ise İKİLEM konseri yer alıyor.
2 Haziran Pazar günü gül bahçeleri ziyaret edilecek, gül hasadı yapılacak. Farklı il ve ülkelerden gelen halk oyunları ekipleri, yöresel oyunlarını Ispartalılara sergileyecek.
Saat 18.00'da uluslararası halk oyunları ekipleri IBKM Gül Salonunda gala gösterisi gerçekleştirecek. Son gün akşamında da yine Isparta Meydan AVM'de Altay konser verecek.
Bu arada festival boyunca her gün 09.00-14.00 saatleri arasında Halk Oyunları ekipleri ilçe ve beldelerde gösterilerini gerçekleştirecek.
Festival süresince festival alanında çocuk etkinlikleri ve yerel grup performansları düzenlenecek. 3 gün sürecek olan festivale ilişkin etkinlik programına https://www.gulfuari.com/ ve https://www.isparta.bel.tr/ internet adreslerinden ulaşılabilecek.

Bu haber 260 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...