“TEPELİ ve CİRE KÖYLERİNDE DAMLA SULAMAYA GEÇİLMESİ İÇİN DESTEK VERİLMELİ”

25 Haziran 2024 17:37

Eğirdir'in Boğazova kırsalında yaşanan sulama krizi, tarımın önemli bir kaynağı olan suyun yetersizliği nedeniyle ciddi bir tehdit oluşturuyor. Eğirdir Gölü'nün kurumasıyla birlikte Cire, Tepeli, Eyüpler, Serpil, Yukarı Gökdere ve Kırıntı köylerini içine alan bölgedeki tarım alanları, kuraklık ve su kriziyle mücadele ediyor.
İyi Parti Isparta İl Başkanı İbrahim Tekeli, konuyla ilgili olarak şunları belirtti: "Eğirdir Gölü'nün su seviyesinin hızla düşmesi, özellikle elma gibi sulama ihtiyacı yüksek meyve ağaçları için büyük bir risk oluşturuyor. Bu durum, köylülerimizin endişelerini artırmakta ve tarım verimliliğini olumsuz etkilemektedir."
Tekeli, Eyüpler, Serpil, Yukarı Gökdere ve Kırıntı köylerinde kullanılan damlama sulama yöntemine dikkat çekerek, "Tepeli ve Cire köylerinde ise vahşi sulama yöntemleri kullanılmaktadır. Bu köylerimizde de damlama sulama sistemine geçilmesi için gerekli destekler sağlanmalıdır. Bununla alakalı olarak ilgili müdürlüklerimiz, milletvekillerimiz gerekli çalışmaları yapmalıdır." dedi.
Tekeli, "Sulama krizinin çözümü için bilimsel ve sürdürülebilir politikaların hayata geçirilmesini bekliyoruz.
Boğazova kırsalında derinleşen sulama krizine acil çözümler bulunması gerektiğine inanıyoruz. Yetkilileri ve ilgili kurumları, bölgedeki tarımsal üretimi korumak ve köylülerin geçimini sağlamak için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz. Sulama krizinin çözümü için etkili adımların atılmasını ve köylülerin yaşam kaynakları olan tarım alanlarının korunmasını istiyoruz." diye ekledi.

Bu haber 208 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...