YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERE MOBİL DEPREM SİMİLASYON TR´INDA EĞİTİM VERİLDİ

26 Haziran 2024 16:46

Isparta'ya Erasmus Plus Gençlik Değişimleri Programı kapsamında yurt dışından gelen öğrencilere “Doğal Afetlerde Güçlü Bir Gençlik İçin” projesi kapsamında Isparta AFAD Mobil deprem simülasyon tırında eğitim verildi.
15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda verilen eğitime Isparta AFAD Müdür Vekili Osman Çelik, Gençler İçin Eğitim ve Bilim Platformu Kurucusu Dr. Gökçen Karadem, Ali Karadem ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.
Meydanda önce AFAD Ekiplerinin arama-kurtarma çalışmalarında kullandığı ekipmanlar tanıtıldı. Ardından 8'er kişilik gruplar halinde simülasyon aracına geçen öğrencilere, teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Mobil Simülasyon Tırı 28 Nisan Cuma gününe kadar vatandaşlara eğitim vermeye devam edilecek.
Uygulama hakkında açıklamada bulunan Müdür Çelik; “Proje kapsamında gençlerin afetlere karşı bilincini arttırmak amacıyla Valilik meydanında bulunan deprem simülasyon tırımızda eğitim verdik. Yarın yine Gölcük Tabiat Parkı'nda öğrencilerimizle Oryantiring eğitimimiz olacak. AFAD personelimiz doğada arama kurtarmayla ilgili eğitim verecek” şeklinde konuştu.
Dr. Karadem, “Projemiz Gençler İçin Eğitim ve Bilim Platformu Kurucusu olarak benim ve Ali Karadem koordinatörlüğünde yürütülmektedir. Gençlik çalışmaları alanda çok faaliyetlerimiz var. Ülkemizde, dünyada gençlerin içinde bulunduğu sorunları çözmeye yönelik projeler yönetiyoruz, eğitimler veriyoruz. Genel hatlarıyla bu projemizde; gençlerin doğal afetlerde karşılaşabilecekleri problemlerin çözümüne yönelik çalışmalar yapıyoruz. Türkiye Ulusal Ajans'ın hibe desteği verdiği bir projedir. 1 yıllık proje sürecimiz var. “I'm ready(Ben hazırım)” faaliyeti 5 gün boyunca sürecek. Isparta'nın hem coğrafi yerlerini hem de kültürel özelliklerini öğrencilere tanıtıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber 329 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...