“BİR MİLYON ÖĞRETMENİN DİPLOMASI KAPKAÇ YAPILIYOR”

10 Temmuz 2024 16:31

TBMM Genel Kurulu'nda, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'nin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. CHP adına konuşma yapan Isparta Milletvekili ve CHP PM Üyesi Hikmet Yalım Halıcı, “Yusuf Tekin Meclisi dinlemiyor, öğretmenleri dinlemiyor, akademisyenleri dinlemiyor, peki, kimi dinliyor? Sarayı dinliyor, tarikatları dinliyor, cemaatleri dinliyor. Yusuf Tekin'in bakanlığı bittiğinde arkasında liyakatsizlik, açlıktan bayılan öğrenci çocuklar, PISA raporlarında sonuncu olan bir Türkiye ve mülakatta hakkı yenen yüz binlerce öğretmen bırakmış olacak” dedi.
Teklifin Anayasa'ya aykırı olduğunu ve Anayasa Mahkemesi'nin de geçtiğimiz yıl Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerini iptal ettiğini söyleyen Yalım Halıcı “Bu teklifle Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun doğasına saldırılmakta, öğretmenin kendilerini geliştirme hakkı baltalanmakta, eğitim hakkını kullanan kişilerin nitelikli eğitimden yararlanma hakkı sakatlanmaktadır” ifadelerini kullandı.
YALIM HALICI''nın konuşmasında öne çıkanlar:
1 MİLYON ÖĞRETMENİN DİPLOMASINA KAPKAÇ YAPILIYOR
“Siz her yere üniversite açmakla övünüyordunuz, neden bu kadar eğitim fakültesi ve üniversite açtınız? Neden eğitimin niteliğini yükseltmediniz? Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel bugün grup toplantısında aynen şöyle söyledi: '1 Milyon öğretmen yok sayılıyor' Evet, 1 Milyon öğretmenin diplomasına maalesef kapkaç yapılıyor. Açlık sınırı altında yaşayan, ek iş yapmak zorunda kalan bir öğretmenimiz nasıl sağlıklı eğitim verebilir? Kirasını dahi ödeyemeyen bu yetişmiş kadroların çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamalarını beklemek en başta onlara haksızlık, sonra da çocuklarımıza haksızlıktır”
10 ÖĞRETMENDEN 9'U GEÇİNEMİYOR 7'Sİ EK İŞ YAPMAK ZORUNDA
“10 öğretmenden 9'u geçinemiyor; 7'si ise ek iş yapmak zorunda kalıyor. Peki, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin nerede? Ortada yok. Bakın, Sayın Nazım Maviş 'Bakana biraz saygınız olsun' dedi biraz önceki konuşmasında; çok güzel. Bakan ne Komisyona ne de Genel Kurula geliyor. Eğitimde dağ gibi sorunlar ortada ama kendisi ortalıkta yok. Yusuf Tekin'in Genel Kurula, seçilmiş milletvekillerine, öğretmenlere saygısı var mı ki bizden saygı bekliyor? Öğretmenlerin bunca sorunu görüşülüyor ama Bakan ortada yok”
YUSUF TEKİN KENDİSİNE ÖZEL KARARNAMELERLE REKTÖR OLUYORDU
“2018'de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle rektörlük için en az üç yıl profesörlük yapmış olmak şartı kaldırılmıştı. Peki, kararnamenin ardından ilk rektör kim oldu biliyor musunuz? Şu andaki Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Üniversitesine henüz bir ay önce profesör olan Yusuf Tekin atandı. Öğretmenler yıllarını verecek, sınav üzerine sınava girecek, dirsek çürütecek, yaşamak için ek iş yapacak, özel okullarda asgari ücretin bile altında çalışacak, dağda, karda, çamurda, okulda yıllarını harcayacak ama Yusuf Tekin tek bir kararnameyle şak diye rektör olarak atanacak. Bu adalet midir?”

Bu haber 207 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...