“BUNDAN SONRA HİÇ KİMSE MİLLETİN İRADESİNE EL UZATMAYI AKLININ UCUNDAN BİLE GEÇİRMEYECEKTİR”

16 Temmuz 2024 16:10

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimiz, vatan, millet, istiklal ve istikbal tehlikeye düştüğünde birlik ve beraberliği sağlayarak nasıl tek bir yürek olunabileceğini, devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atıldığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.
Bazen tek bir kahraman koskoca bir milletin kaderini değiştirir. 15 Temmuz'da ülkemizin dört bir yanında milyonlarca kahraman ortaya çıkmış ve kendileriyle birlikte tüm milletin geleceğine damga vurmuştur.
Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tek vücut olan kahraman milletimiz 15 Temmuz'da ezanı, bayrağı, özgürlüğü ve geleceği için gerektiğinde yenilmez birer kahramana dönüşebileceğini ispatlamış, sel olup sokakları, meydanları doldurmuş tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısında sadece imanıyla, inancıyla canı pahasına “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek karşı koymuş, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir.
Yine o gece, hemşehrilerimiz, fikirleri, hayata bakış açıları farklı olsa da aynı vatanın, aynı toprağın insanları olarak büyük bir direniş göstermiş “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek haykırmış, Vatan - Millet aşkıyla geleceğine sahip çıkarak gece boyunca kahramanlık destanı yazmış, hainlere izin vermemiş ve oyunu bozmuştur.

Türk Milletinin kanında, mayasında bağımsızlık vardır, tarihe gömülmek istendiği her anda, ayağına takılmak istenen her prangayı anında kırıp atmıştır ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegâne koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır”, “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir”, “Türk esirlik kabul etmeyen bir millettir” şiarlarını ilke edinmiştir.
Artık bundan sonra hiç kimse milletin iradesine el uzatmayı aklının ucundan bile geçiremeyecektir. Türkiye'yi yolundan alıkoyabilecek hiçbir kuvvet yoktur.
Büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuz'da olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.
Bu millete pranga vurmayı deneyen hainlere, vatansever, asil, cesur ve kahraman milletimizle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazmış olduğu İstiklal Marşımızın

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

Kükremiş sel gibiyim: Bendimi çiğner, aşarım;

Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.

Dizeleriyle cevap vermiş, FETÖ aracılığıyla bu cennet vatanın hizaya sokulmasına geçit verilmemiştir.
15 Temmuz, bize bir kez daha gösterdi ki, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe hiçbir güç bizi yıkmaya, değerlerimizi çiğnemeye muvaffak olamaz.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü aynı zamanda birlikte hareket etmenin, dayanışma ve güç birliğinin adıdır.
Bugün 8. seneyidevriyesini idrak ettiğimiz 15 Temmuz destanı hepimizin ortak gurur kaynağıdır.
15 Temmuz; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları ve havaalanlarını dolduran hür iradesini asla başkalarına teslim etmeyen, canını ve kanını mukaddes bildiği değerlere adamış olan, vatanını ve milletini canından aziz bilen, kahraman bir milletin tarihin altın sayfalarına yazdığı bir demokrasi destanıdır.
Temel değerlerimize sahip çıkan, gelecek nesillere daha güçlü bir ülke bırakmak için her türlü sorumluluğu üzerine alan Türkiye Yüzyılı kahramanlarımıza buradan şahsım ve milletim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.
Bundan sonra bize düşen görev birbirimize daha çok kenetlenmek, milli birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışarak ülkemizi daha da güçlendirmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaktır.
Bu vesileyle;
15 Temmuz'un 8. yıldönümünü idrak ettiğimiz bugünde şehit ve gazilerimizin, kahraman milletimizin, FETÖ'cü darbeci teröristlere, vesayet odaklarına karşı verdiği destansı mücadeleyi asla unutmayacağız, unutturmayacağız.
15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak, sadece şehitlerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize değil, tarihimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur.
15 Temmuz'un ülke ve millet olarak bizler için ne anlama geldiği, gelecekte çok daha iyi anlaşılacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Demokrasi Destanını yazan bütün kahramanlarımızı gönülden yâd ediyor, şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize bir kez daha yüce Allah'tan rahmet diliyor, gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum.
Rabbim bizi bu tür ihanetlerden, her türlü düşman saldırısından korusun, Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin" şeklinde konuştu.

Bu haber 190 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...