‘YAŞANANLARIN SORUMLUSU KÖPEKLER Mİ..´

18 Temmuz 2024 16:39

AKP'nin hazırladığı sokak hayvanlarına yönelik yasa tasarısı bugün Meclis komisyonunda görüşülmeye başlandı. CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı yaptığı açıklamada “22 yıldır Türkiye'yi AKP tek başına yönetmiyor mu? Bütün devlet gücü ve kamu kaynağını Cumhurbaşkanı Erdoğan tek başına idare etmiyor mu? Sahipsiz köpek sayısının bu kadar artmasını yıllarca izlediler. Her konuda olduğu gibi hiçbir şey yapmadılar iş krize dönüşünce de haydi köpekleri öldürelim diyorlar” dedi.

Ötanazi önerisini sert şekilde eleştiren Halıcı “Ötanazi, çok az ülkede uygulanan ve insanların çaresiz hastalıklar karşısında kendi iradesiyle istediği bir yöntem. Sağlıklı ve zararsız bir köpeğe gidip 'seni öldürebilir miyiz?' diye mi soracaklar. Hem tutarsız hem vicdansızlar” ifadelerini kullandı.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu bile doğru düzgün uygulanmadı. İktidar, yeterli sayıda barınak açmadı, kısırlaştırma yapmadı ve personel istihdam etmedi. Biz, 'bakımını yap, aşıla, kısırlaştır ve sahiplendir' anlayışını savunuyoruz. Bu katliama izin vermeyeceğiz. Hem insanımız hem de hayvanlar için sokakları güvenli hale getireceğiz.

Bu haber 166 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...