“HAYVAN ÜRETİCİMİZ KAZANACAK, İNSANLARIMIZ SAĞLIKLI BESLENECEK”

19 Temmuz 2024 16:05

Isparta Valiliği İl Özel İdaresi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü hayvancılık destekleri devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen törende 140 Buzağı Kulübesi yetiştiricilere teslim edildi.
İl Özel İdaresi'nde düzenlenen programda il genelindeki 124 yetiştiriciye yüzde 70'i hibe olan toplam 140 buzağı kulübesi Vali Aydın Baruş tarafından teslim edildi. Dağıtılan Buzağı Kulübelerinin yaklaşık değeri 1 milyon 400 bin TL. Projeyle, ülkemizde yüzde 3,5 civarında olan buzağı ölümlerini daha aşağılara çekebilmek ve oluşan ekonomik kayıpları önlemek. Dağıtılan buzağı kulübeleri buzağılara, sürekli temiz hava, ferah hareket alanı ve bulaşıcı hastalıklara karşı
koruma sağlıyor.
Dağıtım töreninde yaptığı konuşmada Vali Baruş “Isparta ekonomik olarak tarım sektörüne önem veren ve vatandaşlarımızın önemli bir kısmının geçimini tarımdan sağladığı bir ilimiz. Çiftçimizin alın terine çok önem veriyoruz. Çünkü ülkemizde üretim olacak ki ekonomimiz iyiye gidecek, hayvancılığımız iyi olacak ki insanlarımız sağlıklı beslenecek ve üreticimiz kazanacak ki ailesinin maişetini rahatlıkla devam ettirebilecek. Bu amaçla İl Özel İdaresi olarak çok değişik alanlarda çiftçilerimize katkı yapmak üzere projeler hazırlıyoruz. Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle birlikte özellikle ihtiyaç duyulan alanlarda çiftçilerimize verilecek küçük desteklerle onların bulundukları yerde geçimlerini devam ettirmelerini sağlamaya çalışıyoruz.
Büyükbaş hayvancılıkta özellikle karşılaştığımız en önemli sorunlardan birisi hijyenik olmayan ortamlarda buzağıların barındırılması nedeniyle ölüm oranlarının yüksekliği işte bu oranları hem düşürmek hem de çiftçimizi daha bilinçlendirmek ve hayvancılık yapanların örnek alabilecekleri numuneler oluşturmak amacıyla bu projemizi devam ettirdik.
Özellikle küçük çapta hayvancılık yapan aile işletmeciliği yapan ahırlarda buzağılarımızın sağlıklı bir ortamda barındırılması için bu kulübelerin dağıtımını gerçekleştireceğiz.
Tüm üreticilerimize hayırlı
olsun” dedi.
Vali Baruş ardından programda bulunan yetiştiricilere buzağı kulübelerini teslim etti.
Program sonunda Vali Baruş çocuklarla alanda bulunan buzağıyı besleyerek sevdi.

Bu haber 296 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...