“Isparta´nın uzun yıllar artık Mezarlık sorunu olmayacak”

6 Eylül 2024 16:29

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 310 bin m2 lik alanda yapımı devam eden Işıkkent Mezarlığının yakın bir gelecekte hizmete gireceğini ve böylece Isparta'nın uzun yıllar mezarlık sorununun olmayacağını söyledi.

Başkan Başdeğirmen, Işıkkent mahallesinde 310 bin m2 lik alan üzerine yapımı devam eden ve büyük ölçüde tamamlanan dev Mezarlık projesi ile Isparta'nın mezarlık sorununun tamamen ortadan kalkmış olacağını vurguladı.
Işıkkent Mezarlık Kampüsünün son derece modern olarak yapıldığını, içerisinde gasilhane, taziye bölümleri vb. ünitelerin yer aldığını kaydeden Başdeğirmen, “Işıkkent mezarlığı Isparta'nın ihtiyacını karşılayabilecek potansiyele sahip” dedi.
ÇÜNÜR MEZARLIĞININ
ÜÇTE İKİSİ BOŞ DURUMDA
Bu arada CHP Grubunun Çünür Mezarlığının genişletilmesine yönelik teklifi karşısında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, orada geçtiğimiz yıl alan genişletmesi yaptıklarını ve Mehmet Tönge mahallesinin cenazelerini Çünür Mezarlığına defnetmesi nedeniyle Çünür Mezarlığının genişletildiğini ve şu haliyle mezarlığın ancak üçte birinin dolu olduğunu, Çünür Mezarlığının 59 yıl ihtiyacı karşılayabilecek durumda olduğunu belirterek bu nedenle o bölgede mezarlık sorununun olmadığını ifade etti. Başdeğirmen, şehir merkezinde gelişi güzel mezarlık yapımına da karşı olduğunu belirterek bunun şehirleşmeyi bozduğunu
ifade etti.
ŞİRKETLERDEN BİR KURUŞ
HUZUR HAKKI ALMADIM
Öte yandan Belediye Başkanı şükrü Başdeğirmen, Belediyenin iki şirketi olan Belmaş ve ISBAŞ'tan kendisinin bir kuruş huzur hakkı almadığını söyledi. Geçmişte ise 10 yıl boyunca ilgili şirketlerden dönemin Belediye Başkanına şirketler zor durumda olmasına rağmen her ay 15 bin lira huzur hakkı ödendiğini ileri sürdü.
ANDIK DERESİ 100
MİLYONA MALOLDU
Başkan Başdeğirmen, Ispartalıların çok beğendiği Andık Deresi piknik alanının söylendiği gibi 1,5 milyara değil sadece 100 milyon liraya mal olduğunu belirterek, “Bezirgan Sufrasının bulunduğu sosyal tesis hariç biz orayı 100 milyon liraya malettik. Belediye işçilerimizin çalışmalarıyla biz orayı inşa ettik. Ama birileri seçimde orasının 1,5 milyara maledildiğini söylediler, çok
yazık” dedi.

Bu haber 96 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...