BİK Antalya Şube Müdürü İdris Cirit´ten IGC´ye ziyaret

6 Eylül 2024 16:30

Geçtiğimiz ay göreve başlayan Basın İlan Kurumu Antalya Şube Müdürü İdris, Yerel Gazeteleri de ziyaret etti.
BİK Şube Müdürü Cirit bu çerçevede ilk olarak Isparta Gazeteciler Cemiyeti Soner Toros Basın Merkezini ziyaret ederek burada Başkan Mustafa Baş ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
Ziyarette Basın İlan Kurumunun mevzuatları ele alındı ve yerel basının sorunları dile getirildi. Yerel basına verilen resmi ilan desteğinin daha da artırılmasına yönelik çaba ve girişimlerinin devam ettiğini belirten Cirit, gerek yazılı basının gerekse internet medyasının sorunlarını çok iyi bildiklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, Isparta yerel basınının çok zorlu süreçten geçtiğini iki yıl öncesine kadar 13 olan gazete sayısının 5'e düştüğünü belirterek Basın İlan Kurumunun uyguladığı bazı mevzuatların yerel basını zor durumda bıraktığını ifade etti. Ayrıca tasarruf tedbirlerinden dolayı Belediyelerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yerel basına desteğini kestiğini ifade eden Baş, bu durumun kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.
BİK Antalya Şube Müdürü İdris Cirit Cemiyet ziyaretinin ardından Isparta'da yayın yapan Gazeteleri tek tek ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Bu haber 102 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...