ULAŞIMDA DEVRİM YAPACAK BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEYE HAZIRLANIYOR

16 Ekim 2024 17:06

Mimar Sinan ve Cumhuriyet Caddelerinde yoğunluğun fazlalaştığını söyleyerek, “yeni bir alan oluşturmamız mümkün değil” dedi.
Meydan AVM'nin açılması ile birlikte özellikle Cumhuriyet Caddesindeki trafiğin anormal bir şekilde arttığına dikkat çeken Başkan Başdeğirmen,
“KESİKBAŞ'tan CUMHURİYET CADDESİNDEN HACILAR ÇEŞMESİNE, CAMLI CAMİDEN HACILAR ÇEŞMESİNE KADAR İKİ ARTER TEK YÖNE ÇEVRİLECEK..
Diğer bazı caddelerde de tek yön çalışmamız olacak. Bununla ilgili akademisyenlerden ve bu işin uzmanlarından bilgiler alıyoruz. Belki ilk anda tepki olabilir ancak bu tepkilerin zamanla yerini memnuniyete bırakacağına inanıyoruz. Orada sadece Salı Pazarı ile ilgili bir endişe olabilir. Bununla ilgili de pazarcı esnafına bir çözüm önerisi sunmuştuk. Ancak yeniden bir araya gelemedik. Ancak önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek bu sorunu da çözüme kavuşturmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

* Mimar Sinan Caddesini10 santimetre genişletme şansımız yok
Özellikle mesai çıkışlarında yoğunluk olduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen,
“Mimar Sinan Caddesinde 10 santimetre genişletme şansımız yok. Yıllar öncesi yapılmış. Altına tünelde yapamayız. Çünkü caddenin altından tüm elektrik, internet gibi kablolar geçiyor. Ayrıca temeli olmayan binalar var. Bunlarda çökme riski taşıyor. Onun için kabloları deplase edeceğimiz alan yok. Deplase etsek de onları koyacağımız yer yok. Eski binaların da kentsel dönüşümden yararlanması için çalışmalar yapıyoruz. Bu nedenle bizim kent merkezinde otopark kullanma kültürüne de artırmamız lazım. Valiliğin karşısındaki bankaların önüne 2 sıra trafik oluyor. Ancak valilik arkasında yarım saat ücretsiz olan otoparka aracımızı koymuyoruz. Vatandaş olarak bizlerde bu konuya dikkat etmeliyiz” dedi.
* ISUBÜ eğitim binalarının olduğu Eski Hastane Caddesinde de çalışma yapılacak
Eski Hastane Caddesine ISUBÜ'nün eğitim fakültelerinin açılacağını dile getiren Başkan Başdeğirmen, “orada da Otopark sorunu olacak.
O bölgede de bir çalışma yapacağız”
dedi. konuştu.

Bu haber 49 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...