Haberler
“SUYU TASARFULU KULLANMAK ZORUNDAYIZ..

BASIN İLAN KURUMU - ilan.gov.tr
“Şehitlerimizin Aziz Hatırası Kalplerimizde Yaşayacak”
9 Mayıs 2025 15:55
IYAŞ Selçuklu Ortaokulu'nda, 09 Aralık 2024 tarihindeki elim helikopter kazasında şehit olan askerlerimizden Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin İpek'in ismini taşıyan kütüphanenin açılışı, Vali Abdullah Erin, şehidimizin eşi Bahar İpek, protokol üyeleri ve konukların katılımıyla gerçekleştirildi.
“Aziz Şehitlerimizi Rahmetle Yâd Ediyoruz”
Konuşmasına kısa süre önce meydana gelen elim bir kazada hayatını kaybeden şehitleri anarak başlayan Vali Erin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yetiştirdiği değerli komutanlarımızdan Tuğgeneral İsa Baydilli ile birlikte şehit olan beş kahramanı hatırlatarak şunları söyledi: “Biliyorsunuz, kısa bir süre önce, elim bir kazada kaybettiğimiz şehitlerimiz var. Hüseyin kardeşimiz onlardan bir tanesi. Onların başında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yetiştirdiği, her yönüyle mükemmel, ender komutanlarımızdan bir tanesini ve onunla birlikte beş kardeşimizi de maalesef o kazada şehit verdik. Hüseyin kardeşimiz, İsa Paşamız ve onlarla birlikte şehit olan kardeşlerimiz; ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü, devletimizin daha güçlü olması için yüksek görev aşkıyla ve şuuruyla, gözünü budaktan sakınmadan görev yapan kardeşlerimizdi. Vatanın birliği, bütünlüğü, milletimizin selameti ve istikbali için canını feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, hepsinin mekânının cennet olmasını niyaz ediyorum.”
“Şehitlerimizin Emanetlerine Sahip Çıkmak Boynumuzun Borcudur”
Vali Erin, şehit yakınlarına gösterilmesi gereken hassasiyetin altını çizerek, “Şehitlerimizin geride kalan emanetleri; bu milletin, bu devletin emanetidir” diyerek şöyle konuştu: “Burada, şehidimizin kıymetli eşi, annesi, yakınları var. Ve bütün şehitlerimizin aileleri, emanetleri; bu milletin, bu devletin emanetidir. Gözümüz gibi bakmamız, bundan sonra da sahip çıkmamız, onların yanında olup acılarını paylaşmamız gereken şehit yakınlarımızdır. Onlara da hem kalbi hürmetlerimi sunuyorum. Şehitlerimizin aziz hatırası önünde eğilirken, onların geride bıraktığı bütün aile ve yakınlarının da bu devletin, bu milletin birer emaneti olduğunun bilincinde ve farkında olduğumuzu ayrıca ifade etmek istiyorum.”
“Onların Sayesinde Bugün Onurluyuz, Gururluyuz”
Türkiye'nin tarihsel misyonuna ve büyük ideallerine vurgu yapan Vali Erin, şunları söyledi: “Bizler büyük bir milletiz. Büyük idealleri, büyük hayalleri olan bir milletiz. Tarih yapıcı, medeniyet kurucu bir özelliğimiz var. Bu yeryüzünde bugüne kadar gelmiş geçmiş milletler içerisinde, birkaç millete nasip olan temel unsurlardan bir tanesidir.
Bulunduğumuz coğrafya çok nadide bir coğrafya, dünyanın en güzel toprak parçasının olduğu bir yerde yaşıyoruz. Büyük hayaller ve büyük idealler, büyük bedeller ödemeyi gerektiriyor maalesef. Tarih boyunca, dünyanın dört bir tarafına adaleti, merhameti yayan; hakkı ve hukuku üstün tutan, gurur duyacağımız, şerefle yâd edeceğimiz bir tarihimiz var. Biz, millet olarak, atalarımızdan aldığımız o görevi ve sorumluluğu hakkıyla yerine getirme anlayışı ve bilinci içerisinde olmamız gerekiyor. Büyük olmak, büyük hayallere sahip olmak, büyük idealleri sürekli kalbinizde, gönlünüzde canlı tutmanın bir bedeli var. Çok bedeller ödedik, çok şehitler verdik. Allah hepsinin mekânını cennet eylesin. Ama onların sayesinde bugün onurluyuz, gururluyuz. Bugün başımız dik. Onların uğruna canlarını feda ettikleri o değerleri yüceltmek ve daha yükseklere taşımak bizim sorumluluğumuz ve görevimizdir. Şehit yakınlarımız emin olsun ki onların hatırası ve kıymeti her şeyin üstündedir.”
“Aziz Şehidimiz Hüseyin Kardeşimizi Rahmetle Anıyoruz”
Konuşmasının sonunda şehit Hüseyin İpek'i ve tüm şehitleri rahmetle yâd eden Vali Erin, şöyle konuştu:
“Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle,
minnetle anıyorum.
Onların mekânı elbette Cenab-ı Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de ifade ettiği gibi cennetin en müstesna köşeleridir. Şehit yakınlarımızın acılarını hafifletmek, onlara sırdaş ve yoldaş olmak için elimizden gelen her türlü imkânı seferber etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.
Bu güzel okulumuzda, Hüseyin şehidimizin hatırasını bu güzel kütüphanede, bir ilim yuvasında yaşatacağız. Ama sadece kütüphanede değil, Hüseyin kardeşimiz ve bugüne kadar kutsal değerlerimiz uğruna feda-i can eyleyen tüm şehitlerimiz, gönlümüzün ve kalbimizin en müstesna köşesinde yaşamaya devam edecekler. Bir kez daha, tüm şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Hem ailelerine hem de silah arkadaşlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyor, Allah'a emanet ediyorum.”
Vali Erin, şehitlerimiz için yapılan duaların ardından şehidimizin eşi Bahar İpek ve protokol üyeleriyle birlikte Şehit Hüseyin İpek kütüphanesinin açılışını yaparak
kütüphaneyi gezdi.