GÜL FESTİVALİ 5-6-7 HAZİRAN´DA YAPILACAK

6 Nisan 2026 17:06

Geleneksel olarak düzenlenen Festival, 5-6-7 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Gül hasadıyla birlikte kentin dört bir yanını saran eşsiz koku ve görsel şölen, festival kapsamında düzenlenecek etkinliklerle zirveye taşınacak.
Festivalin merkezi yine Eski OTOGAR
Fstivalin, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Eski Otogar Bölgesi'nde
kurulması planlanıyor.
Festival alanında açılacak stantlarda esnaf ürünlerini sergileyecek, ziyaretçiler ise kentin yöresel lezzetleri ile gül ürünlerini deneyimleme fırsatı bulacak.
Ünlü sanatçılar sahne alacak
Isparta Belediyesi tarafından organize edilen festivalde, her yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü sanatçıların sahne alacağı ücretsiz konserler düzenlenecek. Sanatçı kadrosunun, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
Kurban Bayramı sonrasına denk gelen Festivalin, özellikle öğrenciler için sınav öncesi moral ve motivasyon kaynağı olması hedefleniyor. Etkinliklerin ayrıca şehir ekonomisine katkı sağlaması ve sosyal hayatı canlandırması bekleniyor.
Kortej yürüyüşüyle renklenecek
Festivalin en dikkat çeken bölümlerinden biri olan geleneksel kortej yürüyüşünde, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda misafir ağırlanacak. Renkli kostümler, gösteri grupları ve gül yaprakları eşliğinde gerçekleşecek kortejle şehrimizde yeni bir hava estirilecek.
“Gül şehri Isparta, tüm dünyayı bu eşsiz kokuya ortak olmaya davet ediyor.” ifadeleriyle festivalin uluslararası boyutuna dikkat çekildi.

Bu haber 22 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...