Eğirdir semt pazarında denetim yapıldı

27 Mart 2020 17:44

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Kovid19) Salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için bugün Eğirdir semt pazarında denetim yapıldı.

Koronavirüs salgını, Türkiye'yi de tehdit ediyor. Ülke genelinde vatandaşların virüsten etkilenmemesi için birçok önlem alınıyor. Ancak önlemlere rağmen vatandaşlar günlük yaşamlarını da sürdürmeye çalışıyor.  Bugün Eğirdir'de kurulan pazarda önceki haftalardaki kadar yoğunluk yaşanmadığı gözlenirken, bazı ürünlerin önlem için poşetler içinde satıldığı bazılarında ise korona virüsüne karşı pek bir önlem alınmadığı görüldü.

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri ve Eğirdir Zabıtası ile birlikte semt pazarında yapılan denetimde kontrol görevlileri; müşterilerin kesinlikle ürünlere dokunmaması ve  sosyal mesafeyi koruyacak şekilde alışveriş yapılması konusunda uyarılarda bulunarak Corona virüs (Colvid-19) tedbirleri kapsamında, pazarcılara ve pazara gelen vatandaşlara koruyucu maske ve eldiven takmaları konusunda bilgilendirme yaptılar.

 

 

Bu haber 1548 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...