CUMHURİYETİMİZİ COŞKU İLE KUTLADIK

29 Ekim 2026 17:16

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlamaları çerçevesinde sabah saatlerinden itibaren başlayan törenlerde, bayraklarla süslenen Hükümet caddesinde konuşlanan binlerce vatandaş Bayramımızın coşkusunu yaşadı.
Hükümet Caddesi'nde düzenlenen kutlama ve geçit töreni Vali Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Merdin Kışkan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in halkın bayramını kutlamalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Törene SDÜ Rektörü Prof Dr Mehmet Saltan, ISUBÜ Rektörü Prof Dr Yılmaz Çatal, AK Parti Milletvekili Osman Zabun, Yeni Parti Milletvekili Yalım Halıcı, askeri ve mülki erkanın yanısıra vatandaşlarında yoğun ilgisi oldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Vali ABDULLAH ERİN;
“Cumhuriyet, milletimizin bu topraklardaki varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri; bağımsızlığına ve milli egemenliğine sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesidir. Gücünü milletten alan bu yönetim anlayışı, özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye'nin temelini oluşturmuştur” sözlerine yer verdi.
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda başarı sağlayan öğrenci ve okullara başarı belgeleri ve kupaları takdim edildi. Ödül töreni ardından Erah Havacılık akrobasi pilotu Oğuzhan Cabıoğlu tören alanı üzerinde gösteri uçuşu düzenledi.
Törende askeri birlikler, gaziler, şehit aileleri, milli sporcular, okullar, resmi kuruluşlar ve STK temsilcilerinin oluşturduğu kortej geçişi düzenlendi.

Bu haber 21 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...