İstihdamı koruma ÇABASINDAYIZ

10 Nisan 2020 17:46

MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan, koronavirüs sürecinde devletin mevcut istihdamın korunmasına yönelik ekonomik destek paketlerinin iş dünyası adına önemli bir fırsat olduğunu belirterek “biz işadamları olarak istihdamı koruma adına duyarlı davranıyoruz” dedi.

MÜİSAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan, Koronavirüs sürecinin ekonomiye ve iş dünyasına olan etkilerini anlattı. MÜSİAD Başkanı Baysan, istihdamın korunması yönünde yapılan çalışmalara dikkat çekti. Baysan, şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiyemiz koronavirüse çok hazırlı bir şekilde yakalandı. Önlemlerimizi çok şükür zamanında aldık. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri günde 1000 kişiyi kaybediyor. Dua etmek lazım. Millet olarak güçbirliği yapmamız gerekiyor. Zaten Türk insanı olarak duyarlıyız. Devletimize ve milletimize destekçi oluruz. Öyle bir fıtratımız var. İnşallah en kısa zamanda bu beladan kurtuluruz.

MÜSİAD’IN BÜNYESİNDE 1 MİLYON 800 BİN İSTİHDAM VAR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği 9 Mayıs 1990’da İstanbul’da kurulmuş. 11 binin üzerinde üyesi var. MÜSİAD 60 bin işletmeyi temsil eder ve 1 milyon 800 bin istihdam sağlayan. Yurt içinde 89 irtibat noktası bulunan, yurt dışında 95 noktada hizmet veren sermaye platformu. MÜSİAD, hakkın, hukukun, adaletin, güvenin, refahın, mutluluğun sağlandığı, ekonomik dünyada saygın Türkiye için yola çıkan işadamlarından kurulmuş bir dernek. Yaklaşık 60 bin işletmeyi temsel eden ve 1 milyon 800 bin istihdamı barındıran bir dernektir. Devletimizle iç içedir. Genel Başkanımız, yönetim kurulumuz devletimiz yetkilileri ile iç içe durumda. Biz de Isparta’da bu görevi üstlendik. İnşallah bizim hedefimizde Isparta’da birlik olmak. İki kişi yan yana geldiğinde 11, üç kişi geldiği zaman 111 kuvveti yapar. MÜSİAD’ın amacı birleşmek ve beraber yürümek. İleri düzeyde dayanışma amacı ile kurulan bir derneğiz. Süreci böyle yürütmeyi, hedeflerimize yürümeyi, vatan ve millet için gayret göstereceğiz. Valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız hep beraber, birlik içinde çalışacağız.

ISPARTA’DA BİRLİKTE İŞ YAPMAK İSTİYORUZ

Isparta’da en az 30 çalışanı olan üyelerimiz var. Sayımız şu an tam yeterli değil. Hedefimiz üye sayımızı daha artıracağız. Birliktelik sağlayarak ortaklık mevzusunda şirketleşme, sanayileşme gibi alanlarda faaliyet göstereceğiz. MÜSİAD’ın amacı birleşmek, şirketleşmek ve sanayileşmektir. Genel merkezimizde 40 ayrı koldan projeler üretiliyor. e.misiad.com’dan tüm üyelerimizin ürünleri paylaşılıyor. İşletme platformumuz var. Üyelerimizin istekleri doğrultusunda ihtiyacınız olan her şeyi bulabiliyorsunuz. Dünya ticaret merkezinde fuarlarımız oluyor.

DEVLETİMİZİN DESTEKLERİNDEN FAYDALANILMALI

Devletimiz tarafından çok güzel destekler var. Devletimiz istihdam desteği sunuyor. Kredi imkanları sunuluyor. Bu alışılmış bir şey değil. Daha önce böyle bir olay yaşamadık. TBMM’nde çalışmalar yapılıyor. Herkes seferber olmuş durumda. MÜSİAD’da kriz masası oluşturuldu. Kısa, orta, uzun vadeli yol haritaları belirleniyor. Reel sektörün sekteye uğramadan devamı için, üretimdeki kayıpların önüne geçmek için eylem planları hazırlanıyor. Sektörel ve bölgesel analizler yapılıyor. Yol haritaları belirleniyor KOVİD-19 kriz yönetim merkezi şu an çalışıyor. Bilgi alışverişi, ortak hareket gibi konularda hızla bir süreç sergileniyor. İşadamlarımız istihdamın azalmaması için duyarlı davranıyor. Kredilerde veya başka imkanlarda ‘borcu yoktur’ belgesi istenmiyor. Bunlar bir avantaj. Bu eylem planı insanları rahatlatıyor. Bizim yanımızda 100 kişi istihdam ediliyor. Bir tanesini çıkarmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bütün işadamlarımız, MÜSİAD üyelerimiz olsun bu gayret içerisinde. İnşallah kısa vadede bunu aşacağız. Sabırlı olmak lazım. En önemli olan panik yapmacağız. Panik yapmadan hayatımızı idame ettireceğiz. Sosyal izalasyonu koruyacağız, temiz ve titiz olacağız.

YARDIMA İHTİYACI OLANLAR BİZİ ARASIN

Biz de işadamları olarak diyoruz ki, aç yatmayın. Bizi direk arayabilirsiniz. Biz Isparta’nın evladıyız. Aç, susuz, dara düşen birisi varsa MÜSİAD’a ulaşsın. Biz de çalışma yürütüyoruz. İnşallah 1000 ailemize yardım kolisi vereceğiz. Hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Şehir Hastanemize bütün üyeler adına maske hediyemiz olacak. Çalışmalarımız sürüyor. Bu işin ucundan biz de tutmak istiyoruz. Devletimize ve milletimize faydalı olmak istiyoruz.”

Şehir hastanelerini eleştirenler oldu, önemi şimdi anlaşıldı

MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan, Isparta’da da yapılan şehir hastanelerinin Türk insanına 5 yıldızlı otel ayarında sağlık hizmeti sunduğunu söyledi.

Baysan, şöyle konuştu:

“Türkiye’de şehir hastanelerinin yapılması bazı unsurlarca eleştirildi. Bu hastanelerin şu anda ne işe yaradığını herkes görüyor. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Onun liderliğinde şehir hastaneleri kuruldu. Bu projenin önüne geçmek isteyenler oldu. ‘Ne gerek var’ diyenler oldu. Şimdi görüyoruz ki saki 5 yıldızlı otelde hastalarımız tedavi oluyor. Acıbadem hastaneleri vardır. Gitmek çok büyük güç ister. Şu an şehir hastanelerimiz Acıbadem ile eşdeğer. Şu an biz ekstra bir bedel ödemeden bu hastanelere gidiyoruz. Allaha şükürler olsun hazırlıklı bir şekilde bu süreçte başarılı bir şekilde yol alıyoruz. Bizim devletimizi ve milletimizi düşünerek istihdamı düşürmeden yolumuza devam edeceğiz. Belediye Başkanımız Isparta’da çok güzel işler yapıyor. Dezenfekte, hijyen ve temizlik, sosyal belediyecilik konusunda çok güzel çalışıyor. Muhtarlarımız seferber olmuş durumda. Yardımlaşma konusunda herkes üzerine düşeni yapıyor.”

 

 

Bu haber 1344 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...