Isparta Belediyesi işitme engelliler için ağız bölümü şeffaf yıkanabilir maske üretti

15 Mayıs 2020 19:22

Isparta Belediyesi ISMEK birimi, Başkan Başdeğirmen’in talimatlarıyla korona virüsü salgını sürecinde işitme engellilerin daha rahat bir şekilde iletişim kurabilmeleri amacıyla, dudak ve mimik hareketlerini daha iyi algılayabilmek adına ağız bölümü şeffaf malzemeden, yıkanabilir maske üretimi yaptı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediyenin ISMEK birimine işitme engellilere yönelik özel olarak maske imal ettirdi.

Korona virüsü salgınının mart ayında ülkemizde görülmeye başlamasıyla birlikte tedbirlerini en üst düzeye taşıyan Isparta Belediyesi bir yandan şehirde dezenfeksiyon çalışmaları sürdürürken diğer taraftan da ürettiği maskeleri vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırdı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda Sanat ve Meslek Eğitimi (ISMEK) birimince günlük 20 bin adet maske ve tulum üretimi gerçekleştirilerek, vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılıyor.

Isparta Belediyesi son olarak da yine işitme engellilere yönelik özel bir maske üretti. ISMEK tarafından özel olarak imal edilen maskeler şehirdeki 130 işitme engelli vatandaşa ulaştırılıyor. Özel üretim maskeler, beraberinde kolonya ile birlikte İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Yavuz’a teslim edildi.

Isparta Belediyesi Engelli Koordinasyon Birimi Sorumlusu Muammer Emre Gökgöz, 10-16 Mayıs tarihleri arasının Engelliler Haftası olduğuna dikkat çekti. Bu kapsamda İşitme Engellilere yönelik özel bir maske tasarladıklarını söyleyen Gökgöz, “Belediyemizin ISMEK birimi tarafından dudak ve mimik hareketlerini daha iyi algılayabilmek adına ağız bölümü şeffaf malzemeden, yıkanabilir maske üretimi yapıldı. Bu vesileyle Engelliler Haftamızı kutluyorum. Bizlere bu imkanı sunduğu ve böyle güzel çalışmaların talimatlarını bizlere verdiği için belediye başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyorum” dedi.

Isparta İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Yavuz da, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederek, “Maske çok rahat. Dudak okuduğumuz için bizim rahat bir şekilde iletişim kurmamızı sağlayacak. Başkanımıza ve bu maskenin imal edilmesinden bize ulaştırılmasına emeği geçen herkese şahsım ve dernek üyelerim adına teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 1387 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...