Başdeğirmen: Şehir trafiğini rahatlattık

15 Mayıs 2020 19:26

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldikten sonraki çalışmaları değerlendirdi. Seçim öncesi verdiği sözleri yapmaya çalıştığını söyleyen Başkan Başdeğirmen, şunları söyledi:

"1 yılımızı gayet güzel, üzerimize düşeni yaparak geçirdik. Seçim öncesinde anlattığımız projelerimiz vardı. Seçimlerden önce yaptığımız çalışmalarda Isparta için 4 ana başlık  çıkmıştı. Birincisi şehir trafiği. İkincisi TOKİ talepleri, üçüncüsü Sav bölgesindeki koku sorunuydu. En önem verdiğimiz şehir trafiğiydi. Çözmek zorundaydık. Örneğin üniversiteden gelirken ana yolda herhangi bir alternatif yoktu. Özkanlar alt geçidine giriyorsunuz, yan yol açamıyorsunuz. OSB’den, ilçelerden, üniversiteler şehre doğru geliyorlar. Yoğunluğun tamamı Mimar Sinan’dan geçiyor. Vatan, Dere, Yenice mahallelerine gidecek vatandaşımız da Mimar Sinan’dan geçiyor ve dağılıyordu. Buna bir çare bulmak zorundaydık. Üniversite yerleşkesinden 2 alternatif yol açmak için çalışmalara başladık. Batı yerleşkesi ile şehir arasında bir yol açmak istedik. Ama hatırlayın engeller vardı. Tam yolun ortasında kocaman ev vardı, yıllarca yıkılamamıştı. O insanların da gönlünü alarak evi yıktık. Altyapılarını yaptık. KYK yurtlarına kadar ulaşacağız.

ÜNİVERSİTE-ŞEHİR HATTINDA 2 ALTERNATİF YOL

Doğu yerleşkesinden gelen Anadolu Mahallesi’ne kadar gelen yolumuz vardı. O yolu 15 metreye çıkardık. DSİ’den rica ettik, köprüyü tamamladık. Tren yolu altındaki yoldan sonra bu yola geçiyoruz. Üniversite-Isparta hattında ana yol artık sıkışmayacak. Çünkü 2 tane alternatif yol hazırladık. Kolçelik kavşağında ışıksız geçiş hazırladık. Sürücüler ışığa takılmadan, durmadan transit geçebilecek. Orayı da kullanıma açtıktan sonra trafik hiç durmadan akacak. Özkanlar Kavşağı’na kadar yorulan asfaltı, çöken asfaltların tamamını değiştirdik, yeniledik. Vatandaşlarımızın evde olmalarını, trafiğin az olmasını, üniversitelerin kapalı olmasını fırsat bildik. Hemen biz de bu fırsatı kullanarak o yolların tadilatlarına girdik. Hiç trafiği sıkıntıya sokmadık. Şehir trafiği ile küçük dokunuşlar yaptık.

FİKİRLERE VE TAVSİYELERE AÇIK OLMAK GEREKİR

İdarenin başındaki kişinin fikirlere açık olması gerekir. Herşeyi bir başkan düşünemez. Fikirler verilir, istişare yapılır, sorunlar çözülür. Bizim arkadaşlarımızın hepsi fikirler üretiyorlar. Yolun 2 metre genişlemesi veya başka bir düzenleme ben düşünemem. Arkadaşlarımızın önerilerini dinliyoruz ve istişare ediyoruz. İl Trafik Komisyonu’nda konuşuyoruz. Kavşaklarda göbeklerin kaldırılması gündeme geldi. İlgililere danıştık. Göbekleri kaldırdık trafik akışı rahatladı. Mimar Sinan Caddesi’nde cepleri aldık, trafik akmaya başladık. Arkasından şehir hastanesinin üzerindeki kavşağı düzenledik. Karayolları’nın orada 12 metre genişleme yaptık. DSİ köşesini 5 metre içeriye aldın. Devlet Demir Yolları’ndan izin aldık, giriş aldık. DDY’den arka taraftaki yolun muvafakatini aldık. Ulaşımı kolaylaştırıyoruz, rahatlatıyoruz.

DAYANIKLI ASFALT DİYE BİR ŞEY YOK

Caddelerimizi, sokaklarımızın yenilemelerini yaptık. Dayanıklı asfalt diye bir tabir yok. İllerin iklimine göre, şartlarına göre bazı reçeteler var. Nasıl hastalara karşı ilaçlar varsa, bizim de bir reçetemiz var. Biz kış memleketiyiz. Kar yağınca dozer ile temizliyoruz. Asfaltın en büyük düşmanı tuz. Kar yağınca yapılan tuzlar asfalta zarar veriyor.

BELEDİYE ÖNÜNDEKİ OTOPARK GÜÇLENDİRİLİYOR

Otoparkla ilgili 5 aydır çalışma yapıyoruz. Üniversiteden bir heyet bize çok yardımcı oldular. Numuneler aldılar, örnekler aldılar. Otopark üstünde fazla toprak yığını olduğu tespit ettiler. Çok fazla bir ağırlık ile otopark yük bindirilmiş. Çatlamalar ve zımbalamalar ortaya çıkmış. Yeni bir güçlendirme projesi üretildi. Meclis üyelerimiz ile tartıştık. Başkan olarak bu kararı verebilirdim. Kapatalım kararı çıktı. 31 meclis üyesi arkadaşımızla istişare ettik. Ancak sonrada güçlendirmeye karar aldık. Meclis üyelerimizin de desteğiyle güçlendirme ihalesine çıktık.

YENİ TADİLAT EDİLMİŞ BİR OTOPARK NE HALDE GÖRÜN

25 yıl önce valilik arkasına yapılmış bir otoparkımız var. 2-3 sene tadilat yapılmış. Şimdi girin korkarsınız ikinci kez gelmezsiniz. Korozyon var, tadilat gerekli. Tadilat için çalışıyoruz. Yapılan tadilatın ve yalıtımın bir işe yaramadığını gördük. Para harcanmış. Oranın da tadilatını yapacağız. Yeniden yalıtım yapacağız. Yapmazsak Allah korusun belediye önündeki otoparkın durumuna gelecektir. Çelebiler otoparkı borçlarını şu an ödüyoruz. Önümüzdeki yıllar ödemeye devam edeceğiz. Temeline indiğinizde su sızması mevcut. Bununla alakalı da proje yapıyoruz.

MÜFTÜLÜK KOMPLEKSİ OTOPARKI

Müftülük kompleksinde büyük bir meydan yapıyoruz. Altında yer altı otoparkı yapıyoruz. Mimar Sinan Camii’nde cenaze namazlarında trafik felç oluyor. Müftülük arkasındaki alanı kullanıma açıyoruz. Bayramdan sonra inşaatına başlayacağız. 6 ayda tamamlanmış olacak.

SUBAY LOJMANLARI YANINA BÜYÜK OTOPARK

ITKM’den sonra en büyük otopark 4500 m2. Subay lojmanları arkasında bir yerin takas veya tahsisi için uzun süre uğraşılmaz. Başka yer teklif edilmiş, takas istenmiş. 7 milyon TL’lik fark talep edilmiş. 10 yıl bu iş için uğraşılmış. Ankara’da bu konuda girişimlerimiz oldu. Bize destek vereceğini söyledi. O gün tahsis yazısını imzalattılar. Bir lira para vermedik. Derdimizi anlatabildik. 10 yılda 2 dosya yapılmış, yüzlerce evrak yazılmış. Sadece otoparkın takas işlemi. Biz 1 ayda hallettik, projemiz bitmek üzere. Bitince ITKM’den sonra en büyük otoparkı yapıyoruz. Bayramdan sonra ihalesine çıkıyoruz.

Bu haber 1401 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...