ITSO harekete geçti

9 Haziran 2020 15:09

Sentetik gülsuyunun Isparta adını lekelediği ve gerçek gülsuyunun özellikle zincir mağazalarda tüketici ile buluşturulamadığına ilişkin yayınımız üzerine Isparta Ticaret ve Sanayi Odası çalışma başlattı. ITSO Başkanı Tutar, “çeşme suyunun gülsuyu diye satılmasına karşıyız” dedi.

3 harfli zincir mağazalarda sentetik gülsuyunun raflarda yer aldığı, bu ürünlerin Isparta ile ilgisi olmayan büyük firmalar tarafından temin edildiğini içeren haberimiz üzerine ITSO Yönetimi harekete geçti. ITSO Başkanı Mustafa Tutar, sentetik gülsuyunun Isparta’ya verdiği zararı irdeleyip, tüketicilerin bilinçlendirilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

ITSO Yönetim Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda ilgili meslek komitesinde bir çalışma yapılacak. Sektör temsilcilerinden oluşan meslek komitesi, sentetik gülsuyunun Isparta’ya ve güle dayalı ürünler sektörüne verdiği zararı irdeleyip, bu konuda bir karar alacak.ITSO Meclisi’nde de aynı doğrultuda alınan karar sonrasında çalışmalara başlanacak.

ITSO Başkanı Mustafa Tutar, sentetik gülsuyunun gerçek gülsuyu olmadığını ortaya koyan çalışmalara imza atılacağını söyledi. Tüketicilerin sentetik gülsuyu ile doğal gülsuyunu  ayıramadığını ve iki ürün arasındaki farkı bilmediğini kaydeden Tutar, “zincir mağazalarda 3 liradan, 4 liradan gülsuyu satılıyor. Doğal ve gerçek gülsuyu zaten bu fiyata satılamaz. Bakıyorsunuz gülsuyunun üretim yerine Edirne, İstanbul çıkıyor. Gülsuyu Isparta dışında bir yerde üretilemez. Çünkü gülsuyu, gülyağı üretilirken elde edilen bir üründür. Bu nedenle özeldir, önemlidir. Isparta dışında hiçbir yerde bu ürünü elde edemezsiniz. Sentetik gülsuyunu gülsuyu diye satıyorlar. Hem Ispartamızın adı lekeleniyor hem de bu kadar değerli olan ürünümüz leke görüyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak marka değerimize, bize has gülsuyumuzu sahip çıkacağız. Sentetik gülsuyu çeşme suyundan farksızdır. Bu konuda halkı bilinçlendireceğiz, zincir mağazalarda raflarda olmamasını, doğalının bulunmasını sağlayacağız. Sayın Milletvekillerimizden, TOBB Başkanımızdan, valimizden ve belediye başkanımızdan destek isteyeceğiz. Mücadelemiz Isparta için” diye konuştu.

 

Bu haber 1368 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...