“Demirel, halka siyaseti sevdiren adamdır”

19 Haziran 2020 15:08

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, siyasete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in 5.ölüm yıldönümü nedeniyle duygularını paylaşan Zabun, "Hem Isparta'nın hem Türkiye'nin markası olmuş bir insandı. Rahmetli olduğunda da aynı şeyi ifade etmiştim. Sayın Demirel, halka siyaseti sevdiren adamdır. Sayın Demirel'i rahmetle anıyorum" dedi.

BU ÜLKE ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR YAŞADI

AK Parti İl Başkanı Zabun, 'Demirel'den önce halk siyaseti sevmiyor muydu?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Rahmetli Menderes döneminde çok önemli bir süreç yaşandı. Bu dönemde büyük mücadeleler verildi. O tek parti baskısının, zorbalığının arkasından çok önemli bir mücadele verdi. Ve millet iradesini arkasına almıştı. Öğrencilik yıllarımızda 'Türkiye demokrasi için bir bedel ödemedi ki demokrasiyi içine sindirsin' diye kavramlar, cümleler kullanılırdı Ama iİşin özüne bakıldığında öyle değil. Dünyada demokrasi için en büyük bedelleri ödeyen ülkelerden birisidir Türkiye. Yakın siyasi tarihinde kaç tane ülkenin başbakanı idam sehbasına gönderilmiştir. Örneği çok azdır. Bu ülkede başbakanı dahi idam sehbasına gönderecek kadar anti demokratik zihniyet ile mücadele edildi. Millet idaresinin karşısında duranları maalesef hatırlıyoruz. Böyle bir ortam vardı. Onun dışında sayın Demirel espirileri ile öne çıkardı. Vatandaşı hem güldürdü, hem düşündürdü. Dolayısıyla 'siyasetçi de hem güldürüyor, hem düşündürüyor' imajını yerleştirdi."

CUMHURBAŞKANIMIZIN HOŞGÖRÜSÜNÜ

BİR İL BAŞKANI OLARAK

GIPTA İLE İZLİYORUM

AK Parti İl Başkanı Zabun, zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski siyasetçiler kadar hoşgörülü ve anlayışlı olmadığına ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine şu konuşmayı yaptı:

"Her insanın kendine özgü karakteri ve yapısı vardır. İnsan kişiliğini değiştiremezsiniz. Her insanın karakter yapısı vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın en önemli özelliklerinden birisi şudur. Siyasi hayatımızda da örneği olmayan güçlü liderlik, geleceğe dair güçlü bir öngörü, risk almaktan kaçınmadan meselelere çözüm koyan, çözüm endeksli düşünen, gecesini-gündüzünü disiplinli bir yaklaşımla millete hizmet için harcayan, sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası arenada da ciddi mücadeleler veren bir liderdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın özelliği çok daha farklıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız eleştiriye kapalı bir lider değil. AK Parti'yi, liderini ve partimiz siyasetçilerini bugün bakıyorsunuz nasıl eleştiriyorlar. Geçmişte sosyal medya yoktu. Bugün bakıyorsunuz sosyal medyadan hakarete ve küfüre varan söylemlerle eleştiri ile karşı karşıyayız. Bunu hazmetmek kolay değil. Sayın Cumhurbaşkanımız bu kadar ağır eleştirileri sineye çekiyorsa emin olun ki bu ülkenin selameti içindir. Meseleye oradan baktığı içindir. Kimse haksızlık da etmesin. Bu anlamda bir il başkanı olarak sayın cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu hoşgörüye gıpta ile bakıyorum."

Bu haber 1344 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...