Halk Otobüslerine ZAM da son karar Encümenin

17 Ağustos 2020 17:58

Isparta Belediye Meclisi, Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin zam talebini görüşmeler sürdüğü için Eylül ayına bırakılmasını öngören Plan ve Bütçe Komisyonu kararında düzeltme yapan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, söz konusu kararın Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarife Komisyonu üyeleri tarafından görüşülerek konunun Encümen’de kararlaştırılmasını istedi.

Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantıları Cuma günü yapılan toplantı ile tamamlandı. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclisinin Cuma günü yapılan toplantısında gündemin 11. maddesinde bulunan ve meclisin geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan ilk toplantısında Kooperatif Başkanı Faruk Daşdöner’in meclise sunum yaparak zam talebinde bulunduğu; Ülkemizin içinde bulunduğu Covid – 19 pandemi salgını nedeni ile tüm esnaflar gibi toplu taşıma esnafımız da bu süreçte çok fazla olumsuz etkilenmiştir. Bu dönemde gerek ekonomik şartlar, gerekse yolcu taşıma kapasitelerimizdeki düşüşten dolayı ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanma ve yüksek artışlardan dolayı taşıma maliyetlerinde çok yüksek artışlar meydana gelmesiyle yolcu ücret tarifesinde yapılacak fiyat değişikliği talebinin görüşülmesi maddesi karara bağlandı.

Bu doğrultuda, söz konusu gündem maddesiyle ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Fahretdin Gözgün tarafından okundu. Söz konusu raporda; Ülkemizin içinde bulunduğu Covid – 19 pandemi salgını nedeni ile tüm esnaflar gibi toplu taşıma esnafımız da bu süreçte çok fazla olumsuz etkilenmiştir. Bu dönemde gerek ekonomik şartlar, gerekse yolcu taşıma kapasitelerimizdeki düşüşten dolayı ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanma ve yüksek artışlardan dolayı taşıma maliyetlerinde çok yüksek artışlar meydana gelmesiyle yolcu ücret tarifesinde yapılacak fiyat değişikliği çalışmaları devam ettiğinden konunun Eylül ayı toplantısında görüşülmesi uygun bulunmuştur” denildi.

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, okunan raporun ardından konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Başdeğirmen açıklamasında; “Evet, arkadaşlar Halk Otobüsleri Kooperatifimiz zor durumda olduğunu geçen toplantıda bize ifade ettiler.

Taleplerini Eylül ayına bırakırsak bu uzun bir süre olabilir. Onun için, bu konuda Plan ve Bütçe Komisyonumuz ile Tarife Komisyonumuz bir araya gelsinler ve makul bir fiyat tespit ederek Encümene sunsunlar. Encümenimiz de son kararı versin. Biz bu toplantımızda zam yetkisini Encümen’e verelim” dedi.

Söz konusu gündem maddesi daha sonra meclis üyelerinin onayına sunuldu ve kabul edildi.

*Haber Merkezi

 

 

Bu haber 1216 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...