Bilim Sanat Merkezinden “Doğadan Al, Doğada Çal Projesi”

25 Ağustos 2020 18:29

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında “Doğadan Al Doğada Çal Projesi” Başladı

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Müzik Bilimi üzerine disiplinlerarası bir yaklaşımla düzenlenen Doğadan Al Doğada Çal projesi Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezinde başladı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Güçlü ve Şube Müdürü Selçuk Karataş, Okul Aile Birliği Başkan Vekili Ahmet Bayram'ın katılımı ile projenin açılışı yapıldı.

Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Faruk Abdullah Özcan, proje ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Projede tüm etkinlikler bilimsel süreç becerileri göz önünde bulundurularak, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri hedeflenmekte. Yedi gün sürecek eğitimler boyunca 24 kişilik öğrenci grubu fizik deneylerinden, doğa eğitimlerine, kimya uygulamalarından, robotik ve üç boyutlu tasarıma, ustalarından çalgı aleti yapımının inceliklerini öğrenecekleri gözlemlerden, kendi enstrümanlarını üretecekleri atölye çalışmalarına kadar otuz beş etkinliğe katılacaklar. TÜBİTAK tarafından desteklenen projemize ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü, Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Isparta Belediyesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi desteklerini sundular”.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1239 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...